DPC, Digital printing center

Spara favorit Skriv ut 23 apr april 2014
xx

Digital Printing Center, DPC, är en forskargrupp vid FSCN som forskar om digital tryckteknik där industri möter akademi inom ramen för våra forskningsprojekt. Hos oss samlas ett nätverk av skickliga forskare och företag med bred kompetens inom områdena digital tryckteknik för fiberbaserade material. Vår forskning utförs inom två områden; funktionellt tryck för storskalig tillverkning samt karakterisering av optiska egenskaper hos olika material. 

Forskningen stöds av ett brett industrisamarbete och våra välutrustade laboratorier för optisk karakterisering och funktionalisering av ytor. På DPC jobbar vi nära två av Mittuniversitetets forskningscentrum, FSCN (Fibre Science and Communication Network) och STC (Sensible things that Communicate). Forskningen vid DPC bedrivs i nära samarbete med industrin. Flera nationella och internationella företag, institut och universitet är delaktiga i forskningsprojekten.

Forskningsprojekt

 

Här finns vi

Vi är endast något stenkast från Örnsköldsviks resecentrum som är knutpunkt för buss och tåg. Vi håller till i B-huset, Ankaret i Örnsköldsvik.

Forskare inom området

Platschef och forskningsansvarig

Mattias Andersson
telefon 0660-57854, 070-3957854

Studentsekreterare

Viktoria Lilja

Doktorander

Thomas Öhlund

Niklas Johansson
telefon 0660-57861

Viviane De Almeida Alecrim
telefon 0660-57853

Examensarbete

Manne Alstergren
telefon 0660-57813

Finansiärer

xx