Masterstudenter i turism presenterar på Europarådet

Ons 06 dec 2023 13:37

Fyra studenter från Mittuniversitetets masterprogram i turism presenterar en rapport på Europarådets akademiska workshop om kulturvägar den 7 december.

Fyra glada, unga människor står framför en kyrka iklädda ytterkläder.
Marie Lerho, Irene Burdisso, Yim Ping Chan och Sameera Rodrigo är stolta över att få presentera sitt arbete på internationell nivå.

Studenterna Marie Lerho, Irene Burdisso, Yim Ping Chan och Sameera Rodrigo läser andra året på masterprogrammet i turism. Nu får de möjlighet att sprida en del av sin kunskap från utbildningen när de den 7 december presenterar på Cultural Routes Academic Workshop - en digital workshop där forskare, studenter och andra deltagare från Europa och andra delar av världen samlas för att utbyta och dela sina forskningsresultat inom området Cultural Routes studies.

– Vi ser verkligen fram emot att få presentera vår rapport. Vi är de enda masterstudenterna så det känns nervöst eftersom det kommer att vara många där som är mer erfarna än oss. Samtidigt känner vi oss väldigt stolta över att få berätta om vårt arbete i ett sånt här sammanhang och det kommer att bli ett minne för livet, säger studenterna.

Rapporten som heter “Strategic destination development plan for the route of S:t Olavsleden” är en del av en kurs i fältstudier som studenterna läste under sitt första år på masterprogrammet. Där fick de ge förslag på förbättringar i verkliga miljöer inom turismutveckling och management, och valde då att studera S:t Olavsleden – en pilgrimsled som löper genom Sverige och Norge.

– Vi identifierade tre teman: andlighet, fred och mänskliga rättigheter samt gastronomi. Så när vi genomförde den faktiska studien reste vi längs S:t Olavsleden och stannade till vid utvalda platser som hade med just de områdena att göra, säger Irene Burdisso.

En av de lärare som följt studenterna under deras arbete är Jack Shepherd som är lärare på masterprogrammet i turism. Han både arrangerade och följde med dem på resan.

– Studenterna gjorde ett jättefint jobb i det här projektet och det är roligt att det får uppmärksamhet på europeisk nivå, säger Jack Shepherd.  

Även studenterna känner stolthet över att få möjlighet att bidra med sin kunskap.

– I höstas jobbade vi som volontärer på turismkonferensen Nordic Symposium on Tourism and Hospitality Research här på campus. Då var vi i bakgrunden, och nu är det vi som ska presentera. Det känns väldigt roligt att få bidra med något akademiskt, säger Yim Ping Chan.

Marie Lerho håller med.

– Det är väldigt roligt att det arbete vi har gjort får chans att spridas utanför själva utbildningen. Det blir inte bara ännu ett skolarbete utan det känns meningsfullt att det kanske kan vara till nytta på riktigt. 

Sameera Rodrigo vill slutligen skicka en hälsning till de inblandade lärarna på masterprogrammet i turism.

– Vi vill rikta ett stort tack till Jack Shepherd och Dimitri Ioannides för deras fantastiska stöd och vägledning under hela projektet med S:t Olavsleden. Vi lärde oss mycket om att arbeta som ett team och vi är verkligen stolta över att få representera vårt universitet, och ser fram emot att dela vår erfarenhet med alla på Europas akademiska workshop om kulturvägar.

Läs mer om workshopen

Läs mer om Masterprogrammet i Turism


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-12-06