Ett spännande och utmanande program

Tor 18 apr 2024 07:10

Hallå där, Sara Skott, ämnesföreträdare i kriminologi, som idag kan glädjas åt finfina söksiffror för kandidatprogrammet i kriminologi.

Kvinna med långt hår, vinröd blus och svart kavaj
Sara Skott, ämnesföreträdare i kriminologi. Foto: Mittuniversitetet.

– Ja, det är verkligen jätteroligt med hela 800 sökande till kriminologprogrammet med tanke på att det är första året programmet går! Att 119 av dem dessutom har sökt oss i förstahand förstärker glädjen. 

Kandidatprogrammet är nytt, men samtidigt har Mittuniversitetet tidigare haft ett liknande program. Vad skiljer det nya programmet från det gamla?

– Det är väldigt stor skillnad. Det nya programmet har en bred, samhällsvetenskaplig inriktning och ska uppmuntra till en helhetssyn gällande brott, bland annat genom att studenterna under andra året läser 60 hp i antingen sociologi eller statsvetenskap, Programmet är också genomgående präglat av ett kritiskt förhållningssätt som problematiserar brott och rättssamhälle, både på individ och samhällsnivå, och har fördjupande kurser inom olika kriminologiskt relevanta teorier.

Det rör sig om en campusutbildning - vilka fördelar ser ni med detta?

– Vi hoppas att studenterna kommer att hitta ett sammanhang på campus, både i sin klass och tillsammans med studenter från andra program. Våra studenter kommer att samläsa vissa kurser med samhällsvetarprogrammet så tanken är att de även ska kunna interagera över programgränserna för att få en så givande, intressant och rolig studietid som möjligt.

Ni antar 70 studenter - vad kan de vänta sig när de kommer till Sundsvall i höst?

– Vi har lagt upp ett spännande och utmanande program för dem med många intressanta gästföreläsare både från lokal, nationell och internationell kontext och ser verkligen fram emot att välkomna våra nya studenter!

Här kan du läsa mer om utbildningen

 

Kontakt


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2024-04-18