Nu finns möjlighet att ansöka om forskningsmedel ur Remote Lab‑fonden!

Mån 17 apr 2023 08:47

Sök pengar för forskning inom området distansarbete/flexibelt arbete.

För ett par år sedan upprättade Mittuniversitetet ett avtal om forskningssamverkan med The Remote Lab (https://remotelab.io/), och det bestämdes bland annat att en miljon kronor om året skulle avsättas till en forskningsfond. Generellt sett finns det lite forskning inom området distansarbete/flexibelt arbete, och Mittuniversitetets ambition var och är därför att möjliggöra för forskare verksamma vid universitetet att bedriva forskning fokuserad på samhällsutmaningar kopplade till detta. 

Mittuniversitetet önskar framåtblickande förslag, som kan ge oss en nationell position inom forskningen på detta område. Behörig att söka medel ur fonden är personal anställd vid Mittuniversitetet. Forskningsfonden öppnar för ansökningar  fredag den 14 april, och sista ansökningsdag är 31 maj 2023. Forskningsfonden omsluter för närvarande cirka 1,6 miljoner kr, och detta är den sista utlysningen ur fonden. Samtliga ansökningar skall följa den anvisning som finns framtagen.

Anvisningar för ansökan


Ansökningarna bedöms i en beslutsgrupp som består av rektor, dekaner samt universitetsstrateg. Beslutsgruppen har möte den 21 juni. Beslut om fördelning av projektmedel meddelas projektledaren inom en vecka från beslutsmötet. 

Ett seminarium om forskning om distansarbete och om utlysningen ordnas den 28 april av Mittuniversitetet och The Remote Lab på Samverket, Biblioteksgatan 9, Östersund, kl. 13-15. Detta är ett hybridseminarum, och det går därför också att delta digitalt på länken:  https://meet.google.com/gym-hshe-rzu

 

Läs mer om utlysningen

Frågor kring utlysningen kan ställas till: 


Rekommenderat

Sidan uppdaterades 2023-04-17