Irina Dimitrova är licenciand i företagsekonomi och verksam vid CER - Centrum för forskning om ekonomiska relationer. Hennes forskning har stort fokus på det kontantlösa samhället, i synnerhet vilka hinder och “barriers-breakers” som finns i relation till digitala betalningsmetoder.

 Irina Dimitrova

Berätta – vem är Irina Dimitrova?
Irina Dimitrova är en mångsidig person tror jag. Mina intressen omfattar ekonomi, psykologi och även design. Det som inkluderar alla de tre sakerna är marknadsföring. Därför valde jag att fördjupa mina kunskaper inom det här området redan när jag jobbade på bank, och sedan också under min magisterutbildning i företagsekonomi inom marknadsföring och management på Mittuniversitetet. 

Varför började du doktorera?
På grund av nyfikenhet. Jag har arbetat inom många olika sektorer -  från bank- till dataspelsbranschen men en ny roll som doktorand utmanar mig att utvecklas vidare. Det är det där med kopplingen mellan praktiken och teorin som är spännande. Jag är djupt imponerad av hur forskningsresultatet kan ändra livet, och som doktorand och forskare hoppas jag också kunna bidra till det.

Vad handlar din forskning om?
Min forskning fokuserar mycket på det kontantlösa samhället, i synnerhet vilka hinder och “barriers-breakers” som finns i relation till digitala betalningsmetoder. Det är ett spännande tema som många diskuterar idag, och forskningsresultat inom området kan leda till bättre relationer mellan banker och deras kunder.

Hur tycker du det är att vara doktorand vid Mittuniversitetet?
Det är ett drömjobb! Mittuniversitetet är ett unikt universitet för både studenter och anställda. Positiv stämning med kollegor som brinner för forskning. Det känns mycket bra att diskutera och samverka precis som de antika grekiska filosoferna gjorde det. Jobbet som doktorand är inte lätt, men jag har stort stöd av mina handledare Peter Öhman och Darush Yazdanfar.

Vad har varit roligast hittills?
Möjligheten att träffas många olika personer på konferenser och evenemang både nationellt och internationellt. Det inspirerar och utvecklar mig inte bara professionellt utan också som person.

Drömscenario i termer av jobbet?
Jag trivs på jobbet som doktorand och forskare så det skulle vara fantastisk att få möjlighet att fortsätta min karriär inom akademin och i synnerhet på Mittuniversitetet och CER.

Kontakt

Irina Dimitrova

Doktorand|Doctoral Student

010-1428098