Lars Nord kommenterar SVTs programsatsning

Tis 25 feb 2014 15:00

Tisdagen den 25 februari gav Lars Nord sin syn på SVTs nya program ”Nyfiken på partiledaren”.

Ett program där alla riksdagspartiledare under en timma får prata med en terapeut. Detta för att privatpersonen ska får komma fram och inte bara politikern, vilket ska ge nya dimensioner till partiledaren. En twist som Lars Nord tycker att programmet misslyckas med att få till.

– Partiledarna har inte gått till studion utan noggrann förberedelse och SVT vill inte hamna i facket ”privat-tv” där personer kan slå mynt av sina personliga ­tragedier. Alla är försiktiga -då blir det som det blir, säger han.

Han menar att serien bara kunnat bli bra om partiledarna vågat ta risker och gått ur politikerrollen. Något som ingen har gjort.

– Enligt boken ska man ­vara så professionell som möjligt, men man kan också vara professionell till döds så att ingenting väcker intresse, säger Lars Nord.

Läs hela artikeln här

Senaste nyheterna

7 000 röstmottagare recenserar valdagen i september

Det är sällsynt med allvarliga problem och ordningsstörningar när svenska folket går till val. Det konstateras i en enkätundersökning som besvarats av närmare 7 000 röstmottagare som tjänstgjorde i vallokaler under valdagen i september.

2022-12-12

Lars Nord i Sveriges Radio

Tisdagen den 29 november deltog Lars Nord i ett frukostseminarium om politiken och journalistiken under valåret 2022.

2022-11-30


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2022-07-14