Lars Nord kommenterar SVTs programsatsning

Tisdagen den 25 februari gav Lars Nord sin syn på SVTs nya program ”Nyfiken på partiledaren”. Ett program där alla riksdagspartiledare under en timma får prata med en terapeut. Detta för att privatpersonen ska får komma fram och inte bara politikern, vilket ska ge nya dimensioner till partiledaren. En twist som Lars Nord tycker att programmet misslyckas med att få till.

– Partiledarna har inte gått till studion utan noggrann förberedelse och SVT vill inte hamna i facket ”privat-tv” där personer kan slå mynt av sina personliga ­tragedier. Alla är försiktiga -då blir det som det blir, säger han.

Han menar att serien bara kunnat bli bra om partiledarna vågat ta risker och gått ur politikerrollen. Något som ingen har gjort.

– Enligt boken ska man ­vara så professionell som möjligt, men man kan också vara professionell till döds så att ingenting väcker intresse, säger Lars Nord.

Läs hela artikeln här>>

Senaste nyheterna

Maktskiftet i USA splittrar också Sverige visar ny rapport

Två veckor efter det amerikanska presidentvalet presenteras nu snabbrapporten ”Stjärnspäckat” där ett 70-tal ledande svenska forskare från fler än 20 lärosäten medverkar. Analyserna kring hur valet kommer att påverka världspolitiken, pandemin, klimathotet och Sverige ger en splittrad bild.

2020-11-16

Skiftande villkor i världen för viktig grävande journalistik

Kraftigt minskade intäkter leder till olika redaktionella prioriteringar i olika länder, trots att medieföreträdare världen över är överens om vikten av grävande journalistik, visar ny rapport. I norra Europa har den grävande journalistiken stärkts i vissa delar, i södra Europa har den försvagats.

2020-11-12