Lars Nord kommenterar SVTs programsatsning

Tis 25 feb 2014 15:00

Tisdagen den 25 februari gav Lars Nord sin syn på SVTs nya program ”Nyfiken på partiledaren”. Ett program där alla riksdagspartiledare under en timma får prata med en terapeut. Detta för att privatpersonen ska får komma fram och inte bara politikern, vilket ska ge nya dimensioner till partiledaren. En twist som Lars Nord tycker att programmet misslyckas med att få till.

– Partiledarna har inte gått till studion utan noggrann förberedelse och SVT vill inte hamna i facket ”privat-tv” där personer kan slå mynt av sina personliga ­tragedier. Alla är försiktiga -då blir det som det blir, säger han.

Han menar att serien bara kunnat bli bra om partiledarna vågat ta risker och gått ur politikerrollen. Något som ingen har gjort.

– Enligt boken ska man ­vara så professionell som möjligt, men man kan också vara professionell till döds så att ingenting väcker intresse, säger Lars Nord.

Läs hela artikeln här>>

Senaste nyheterna

Doktorsavhandling framlagd vid DEMICOM

Fredag den 22 april försvarade Milda Malling sin doktorsavhandling ”The Story Behind the News: Informal and Invisible Interactions between Journalists and Their Sources in Two Countries", en studie om relationerna mellan journalister och deras politiska källor.

2022-04-28

Rykten spelar allt större roll under långvariga kriser

Rykten utgör en stor del av informationsflödet under samhälleliga kriser som den pågående pandemin och det krävs alltmer tid och resurser för myndigheter och medier att kvalitetssäkra information till medborgarna.

2022-01-13

Sidan uppdaterades 2014-09-18