Internationell publicering om kommunikativt ledarskap

Ons 23 apr 2014 13:43

Catrin Johansson, professor i medie- och kommunikationsvetenskap, har tillsammans med doktoranden Solange Hamrin och Vernon Miller, docent vid Michigan State University, fått en artikel om kommunikativt ledarskap publicerad i tidsskriften Corporate Communications.

Publiceringen av artikeln är den första i internationella sammanhang som bygger på det forskningsprojekt kring kommunikativt ledarskap som Catrin Johansson och hennes kollegor genomförde åren 2011-2013. Rapporten som projektet resulterade i rönte stor uppmärksamhet i Sverige, och nu hoppas Catrin Johansson att den ska tas emot på ett liknande sätt även internationellt.

 

I artikeln, Conceptualizing communicative leadership – A framework for analysing and developing leaders´communication competence, definieras vad kommunikativt ledarskap är för något och hur man kan utveckla det, berätttar Catrin Johansson.

 – Totalt har vi skrivit åtta artiklar som vi har presenterat bland annat på konferenser. Det är jätteroligt att en av dem nu äntligen har publicerats i en internationell tidsskrift – och de andra är på väg, säger hon.

 

Läs artikeln här.


Rekommenderat:

Sidan uppdaterades 2016-09-23