Twilight-turism – forskningen fortsätter

Spara favorit
logotyp

Den 28:e oktober kommer stjärnorna Robert Pattinson och Ashley Greene från de populära Twilight-filmerna till Sverige för att delta i ett fan-evenemang kopplat till filmerna och kulten kring Twilight-böckerna.

På plats finns också Christine Lundberg, Sigrid Mattsson och Joakim Samuelsson, forskare från Etour för att fortsätta datainsamlingen till forskningen om populärkulturturism.

- Vi gör nu en uppföljande studie till Twilight-evenemanget för förra filmen 2010 där vi undersöker fansens förväntningar och upplevda värde under eventet. Twilight-turister är en heterogen grupp människor med olika attityder och beteenden som är intressanta att förstå mer om, bland annat skapandet av en gemenskap både on-line och genom fysiska möten inför, under och efter sina resor, säger Christine Lundberg

I november släpps en bok om populärkulturturism med fokus på Twilight-turism av forskningsteamet där de presenterar resultat från deras studier på Twilight-destinationer i Italien, Kanada och USA.

Vill du veta mer om forskningsprojektet, kontakta gärna Christine Lundberg på Christine.Lundberg@miun.se eller 070-336 89 59.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.