Forskare på Twilightresa till Canada och USA

Spara favorit
logotyp

Forskningsteamet i popkulturturismprojektet PopCulTour reser nu på lördag 13 mars på en 10 dagar lång, innehållsrik datainsamlingsresa till Vancouver, Canada, och Forks, USA, för att studera popkulturfenomenet Twilight.

Forskningsteamet består av forskarna Christine Lundberg, Etour/Mittuniversitetet, och Mia Larson, Lunds universitet,  samt projektassistent Sigrid Mattsson. Under resan kommer teamet att träffa turoperatörer (som arrangerar så kallade ”location tours” som tar ut turister till inspelningsplatser), turismstrateger/ planerare och representanter för den regionala filmproduktionsorganisationen i området för att prata om hur de arbetar med utvecklingen och genomförandet av den turism som uppstår på grund av kända filmer och tv-serier, i detta fall bästsäljande bok- och filmserien Twilight Sagan. Inspelningen av de två sista filmerna i serien håller nu på för fullt i Vancouver, så ett stort antal turistande fans beräknas att finnas på plats och på de inspelningsplatser som forskningsteamet kommer att besöka.

Dessa turister kommer att intervjuas för att försöka förstå bland annat deras förväntningar, motiv, och upplevda värde av denna form av turistande. I Forks kommer motsvarande personer att intervjuas, turismproducenter/planerare samt turistande fans. Det är i Forks som historien i böckerna utspelar sig och det har lett till en hög tillströmning av turistande fans till staden.

Följ datainsamlingsresan till Vancouver och Forks på forskningsprojektets Twitter-konto: Twilightacademy

Där kommer det dagligen att uppdateras vilka intervjuer som genomförs och vad forskningsteamet är med om.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.