PopCulTour-teamet åter i Sverige

Spara favorit
logotyp

Forskningsteamet PopCulTour är nu åter i Sverige och Östersund efter tio intensiva och innehållsrika datainsamlingsdagar i Vancouver och Squamish, British Columbia, Canada samt Forks och Port Angeles, Washington, US.

Väl tillbaks på kontoret är projektdeltagarna välförsedda  med färskt datamaterial i form av observationer, foton, filmer och intervjuer. Intervjuer genomfördes med turismplanerare och beslutsfattare, både i Vancouver och Forks men även med turoperatörer med så kallade ”on location tours” med guidade Twilightturer, även det både i Vancouver och Forks . Intervjuer och fokusgrupper utfördes med turistande Twilightfans där det gavs möjlighet att undersöka deras motiv för resan till den destination de valt - till följd av att de antingen läst Twilightböckerna, sett filmerna eller både och.

I Vancouver mötte forskarteamet även British Columbia Film Commission, och i Forks borgmästaren, turistbyrån, ägarna till det Bed & Breakfast där Twilightturister kan bo som om de bodde hos Twilight-karaktärerna samt ett antal ägare till Twilight souvenierbutiker.

Ett fortsatt samarbete har inletts med de flesta av de turistaktörer som intervjuades, men också med British Columbia Film Commission. Nu arbetar forskarteamet med att ta fram en ny version av den befintliga webbundersökning om Twilight, resor och sociala medier som syftar till att bidra med kunskap om populärkulturellt resande kopplat till Twilight.

För att få ett destinationsperspektiv skall nu respondenter nås när de redan är på plats och rest till antingen Vancouver i Canada, Forks i USA samt Volterra och Montepulciano, Italien.

Parallellt med detta produceras vetenskapliga artiklar, bokkapitel och även en svensk rapport baserat på det datamaterial som hittills samlats in i Italien, Sverige, Canada, USA samt från den tidigare webbundersökningen. Samtidigt är planering igång för en ny datainsamlingsresa under hösten 2011.

Följ PopCulTour och forskningsteamet på Twitter och Facebook!

För mer information, kontakta Christine Lundberg eller Maria Lexhagen.

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.