Turismbranschen - en tuff arbetsmarknad!

Spara favorit
logotyp

Många som arbetar inom turism-och besöksnäringen är kvinnor, lågutbildade, med tillfälliga anställningar och låga löner. Det är också en bransch som är kännetecknas av hög personalomsättning, konstaterar forskarna vid ETOUR som studerar turismens arbetsmarknad.

Hotell-och restaurangbranschen är globalt sett en stor och snabbt växande industri som ofta domineras av multinationella företag. Arbetstagare däremot tillhör ofta en av de mest utsatta multi-kulturella grupperna. Kristina Zampoukos och Dimitri Ioannides båda forskare på ETOUR studerar  närmare vilka följder detta får för företags servicekvalitet och innovationsförmåga

I våras deltog de i American Association of Geographers årliga  träff i New York, som lockar forskare inom Kulturgeografi, Geografi och Naturgeografi från världens alla hörn. I veckan deltar de även på konferensen "Hotellarbeidplasser i endring - et arbeidsliv under global stress" en konferens om arbete i hotellbranschen. Konferensen anordnas av Norwegian Institute for Urban and Regional Research (NIBR). Kristina och Dimitri har bjudits in för att bidra med ett kapitel till en bok med den preliminära titeln ”The organization of work in hotel workplaces” . Kapitlet kommer att samförfattas med senior researcher David Jordhus-Lier, verksam vid NIBR. Konferensen samlar fackliga representanter samt forskare från Norge, Sverige och USA.

Läs mer om deras forskningLyssna

Tillbaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.