Lotta Niebell-Keating

Spara favorit 1 dec december 2015
ETOUR

Lotta Niebell-Keating, VD Got Event.

Lotta har arbetat i olika positioner inom besöksnäringen i över 20 år. När hon blev VD för Got Event AB 2014, kände hon att cirkeln var sluten. Det hela började 1995 när Göteborg var värd för VM i friidrott. Lotta arbetade vid Göteborg & Co och var involverad i att mäta olika effekter av evenemanget.

Nya möjligheter öppnades och fler och fler intressenter såg ett behov av mer kunskap om branschen. Efterfrågan på mer forskning ökade och några år senare knoppades Göteborg & Co's forskningsavdelning av och blev till Turismens utredningsinstitut (idag HUI Research). Efter att ha lämnat Turismens utredningsinstitut arbetade Lotta vid Västsvenska turistrådet som chef för strategisk utveckling och analys. Destinationsutveckling, evenemang och mätbarhet är den röda tråden genom åren.

Got Event ägs av Göteborgs stad och driver alla stora idrottsarenor och inomhusarenor i staden. Got Event har ca 350 evenemang varje år och arrangerar Gothenburg Horse Show årligen. Regelbunden forskning och analys är en viktig del för att utveckla kundens upplevelse och verksamheten.