Förberedande sensortester av ny forskning inför VM

Spara favorit 30 jul juli 2018
Johan Bergman
Johan Bergman, student vid skidskytte universitetet arbetade under några dagar tillsammans med projektets forskarteam doktor Benedikt Fasel – uppfinnare, docent Marko Laaksonen och prestationsingenjör Alessandro Galloppini för att lämna feedback på nya, spännande funktioner som snart kan hjälpa både skidskyttar och längdåkare till vassare prestationer.

Mittuniversitetets Internet of Sports-projekt i spännande feedback test på Östersunds stadion:

Projektet, finansierat av EU:s regionalfond, Mittuniversitetet (Nationellt Vintersportcentrum) och Östersunds Kommun är en ”driver” inom sport-och prestationsteknologi. I januari och nu i juli månad bedrivs tester i den pågående utvecklingen av ny sensorteknologi för längd- och skidskyttelandslagen. Nästa test på den kommande VM-arenan utförs i augusti månad. Intressant med projektet är den kombinerade marknadsstrategiska och forskningskompetensen.

– Projektet har även ett fokus att bidra till att skapa lyskraft runt stadion både inom elit och folkhälsa, då attraktiva arenor drar till sig både människor och investeringar, något som är regionalt bra, säger marknadsstrateg och projektledare Kee Bergman