Ny forsknings- och innovationskonferens i Sundsvall

Ny forsknings- och innovationskonferens i Sundsvall

Mån 10 nov 16:17

En ny tvådagars forsknings- och innovationskonferens har förlagts i anslutning till stora konferensveckan Sundsvall 42. Det blir en mötesplats för forskning och näringsliv som ska underlätta för företag att komma i kontakt med forskare och hitta nya utvecklingsmöjligheter.

Mattias O´Nils Robert Norgren Ragn-Sells
Mattias O'Nils från STC och Robert Norgren från Ragn-Sells träffades på Business Innovation day för att diskutera utmaningar.

Det är Mittuniversitets forskningscenter STC - Sensible Things that Communicate och FSCN - Fibre Science and Communication Network som tillsammans med innovationsmiljöerna Fiber Optic Valley och BioBusiness Arena samt Åkroken Business Incubator arrangerar konferensen 13-14 oktober.

Fokus är industriell förnyelse, där målet är att skapa mötesplatser med innovation och tillväxt i centrum. Det är också att ge skjuts åt framtidsfrågorna för regionen, näringslivet, akademin och omgivande samhälle.

- Vi är flera regionala aktörer som på olika sätt arbetar med viktiga frågor kring industriell förnyelse och det är väldigt bra att vi nu samarbetar kring en gemensam konferens för att tydligt lyfta dessa frågor och få utrymme att tillsammans diskutera viktiga framtidsfrågor och strategier, säger Mattias O´Nils, professor vid Mittuniversitetet.

Under konferensen medverkar bland andra; Annika Steiber, forskaren som studerat varför Google är ett av världens mest innovativa företag, och Andreas Gyllenhammar, som är hållbarhetschef på SWECO. Dessutom delar Mittuniversitetets forskare med sig av de senaste forskningsnyheterna inom områdena sensorbaserade system och tjänster (STC) och fiberbaserade material och tillverkningsprocesser (FSCN). Det blir både stora utställningsytor där forskarna visar och berättar om sin forskning och korta presentationer där fokus är att lyfta fram forskningsresultat.

- Ett hundratal forskare från Mittuniversitetets forskningscenter kommer att delta vid konferensen. Det är första gången vi storsatsar och samarbetar på detta sätt. Vår målsättning är att konferensen blir återkommande varje år i Sundsvall, säger Mattias O´Nils. Det är också mycket glädjande att vi kan samarbeta med Fiber Optic Valley och Åkroken Science Park i denna konferens. Det ger goda nätverk både för forskarna och för näringslivet.

Konferensen heter Science and Innovation Days och den blir också startskottet för Sundsvall 42 som tar vid onsdag-fredag.

FSCN – Fibre Science and Communication Network ger kunskap som både förbättrar skogsindustrin lönsamhet och skapar andra tillämpningar och affärsmöjligheter baserade på skogsråvaror.

STC – Sensible Things that Communicate utvecklar sensorbaserade system och tjänster inom elektronik och datateknikområdet med fokus på industriell IT, mobila tjänster och miljöövervakning.