Benny vinnare i Forskar Grand Prix

Spara favorit 29 sep september 2014
Jan Thim, Benny Thörnberg och Mårten Sjöström från STC forskningscenter.

Det blev STC-forskaren Benny Thörnberg som gick segrande ur striden i Forskar Grand Prix som arrangerades i Sundsvall. Hans presentation av forskningen kring elektroniska ögon som kan avslöja isbildning på vägbanor röstades fram som den bästa av publik och jury efter att alla forskare presenterat sin forskning på endast 4 minuter var.

- Det här har varit väldigt roligt, det här är inte något som man gör varje dag. Men det är viktigt att man som forskare kan presentera och kommunicera sin forskning också för en allmänhet, sade Thörnberg vid prisutdelningen.

Fredag 26 september arrangerades Forskar Grand Prix av Mittuniversitetet. Sex forskare tävlade i Sundsvall om att göra den mest intresseväckande och pedagogiska presentationen av sin forskning och en jury och publiken röstar fram en vinnare.

Segern i deltävlingen i Sundsvall betyder en plats i riksfinalen i Stockholm den 25 november för Benny Thörnberg.

Tidigare under fredagen bjöd forskare vid Mittuniversitetet in till ForskarFredag på Campus Sundsvall. Totalt 1 000 gymnasie- och högstadieungdomar var anmälda till arrangemanget där bland annat STCs forskning presenterades genom en utställning och en välbesökt föreläsning av Stefan Forsström på temat ”Smartare än Smartphones och appar - Nästa generations intelligenta tjänster”.

De tävlande forskarna var:
Benny Thörnberg – Elektronikkonstruktion
Kajsa Falasca - Media- och kommunikationsvetenskap
Lasse Reinikainen – Samhällsvetenskap
Yvonne von Friedrichs - Ekonomivetenskap och juridik
Mårten Sjöström - Informations- och kommunikationssystem
Jan Thim – Elektronikkonstruktion

Juryns bestod av följande personer:
Anders Söderholm - Rektor på Mittuniversitetet
Gisela Nilsson - Skådespelare Teater Västernorrland
Hans Lindblom - TV-journalist och nyhetspresentatör från Mittnytt

Watch the winning presentation here

Tillbaka till toppen

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.