Lars Nord kommenterar SVTs programsatsning

Tisdagen den 25 februari gav Lars Nord sin syn på SVTs nya program ”Nyfiken på partiledaren”. Ett program där alla riksdagspartiledare under en timma får prata med en terapeut. Detta för att privatpersonen ska får komma fram och inte bara politikern, vilket ska ge nya dimensioner till partiledaren. En twist som Lars Nord tycker att programmet misslyckas med att få till.

– Partiledarna har inte gått till studion utan noggrann förberedelse och SVT vill inte hamna i facket ”privat-tv” där personer kan slå mynt av sina personliga ­tragedier. Alla är försiktiga -då blir det som det blir, säger han.

Han menar att serien bara kunnat bli bra om partiledarna vågat ta risker och gått ur politikerrollen. Något som ingen har gjort.

– Enligt boken ska man ­vara så professionell som möjligt, men man kan också vara professionell till döds så att ingenting väcker intresse, säger Lars Nord.

Läs hela artikeln här>>

Senaste nyheterna

DEMICOM-forskare prisade för forskning om kriskommunikation

I ett forskningsprojekt har forskare från DEMICOM undersökt hur organisationer i krissituationer kan utveckla sin anpassningsförmåga genom god kommunikation. Nu har forskningsartikeln belönats med 2019 års Emerald Literati Award för bästa artikel.

2019-12-17