Årets Bron-stipendium tilldelas Anna Samstad

I samband med Good Tech Conference delade Bron Innovation ut ett stipendium. Stipendiet, som syftar till att uppmuntra och stimulera till god utbildning och forskning vid Mittuniversitetet, och har tilldelats Anna Samstad.

”Jag blev glatt överraskad när jag fick veta att jag fått stipendiet. Det är väldigt positivt att Bron uppmuntrar studenter”, säger Anna Samstad.

Stipendiet har delats ut sedan 90-talet och delas ut med det uttalade målet att stärka Västernorrland som en stark digital region. Anna arbetar vid Försäkringskassan IT i Sundsvall och tog examen vid civilingenjörsprogrammet inom industriell ekonomi tidigare i våras.

”Jag tror att IT-sektorn i regionen fortsätter utvecklas snabbt och om fem år kommer vi vara ledande inom big data och machine learning – för att det är framtiden”, säger Anna Samstad.

”Annas examensarbete är intressant. Det har en hög kvalitet och det berör frågor som är väldigt aktuella och viktiga i vår tid. Häromdagen låg Swish nere i några timmar – tänk vad som skulle hända om hela betalsystem slås ut under en längre tid”, säger Lars Persson Skandevall.

”För oss är det viktigt att vår region har en bra kompetens inom digitalisering både i dag och i framtiden. Genom vårt stipendium vill vi bidra till det”, avslutar han.

Anna Samstad gjorde ett extrajobb inom det MSB finansierade projektet CCRAAAFFFTING som ni kan läsa mer om här.

Kontakt:
Lars Persson Skandevall, 070-666 42 53
Anna Samstad, 076-767 33 90

Källa: https://broninnovation.se/arets-bron-stipendium-tilldelas-anna-samstad/