RCR har en ny centrumföreståndare

Den 1:a Juli 2018 tog Erna Danielsson, docent i sociologi, över rollen som centrumledare för Risk and Crisis Research Centre (RCR). Vi tackar Anna Olofsson för hennes ledarskap och önskar henne all lycka i rollen som dekan.

Hur känns det att ta över rollen från Anna Olofsson?

Ansvarsfullt, roligt och intressant. Anna har byggt upp en fantastisk miljö och det ska bli roligt att få ta över ansvaret och fortsätta den utvecklingen.

Vilka förhoppningar för framtiden har du med dig som föreståndare för RCR?

Mina förhoppningar är att vi ska fortsätta med det goda och framgångsrika arbete som präglat RCR och att fortsätta utvecklas. Det har hänt mycket sen vi startade centrat 2010. RCR Lab har just kommit igång vilket kommer att leda till nya utvecklingsmöjligheter som vi tidigare inte haft. Vi har vuxit och utvecklat tre teman som samlar intresserade forskare. Vi samarbetar än mer över ämnesgränser och får fler och fler förfrågningar om samarbeten, nationellt som internationellt. Alla dessa framgångar leder också till fler frågor som vi måste fundera över, t.ex. vad nästa steg ska bli och hur vi ska behålla vår fina gemenskap när vi blir större?

Du lämnar rollen som temaledare för krisforskningen, vem blir din efterträdare?

Linda Kvarnlöf tar över som temaledare och Jörgen Sparf blir ansvarig för RCR Lab.

Vad är enligt dig det bästa med att arbeta här på RCR?

Samarbetet med alla kolleger. Jag går med glädje till jobbet varje dag och känner att jag är en del av en miljö som hela tiden utvecklas.

(Läs mer om Erna här)