Möjligheter och hinder vid programmering i matte och teknik

Spara favorit 22 nov november 2019

Forskare inom Forum för Digitalisering har publicerat en artikel i Pedagogiska Magasinet om val, hinder och möjligheter kring programmering i matte och teknik i grund- och gymnasieskolan.

Ta del av forskarnas slutsatser och resonemang kring styrkor och svagheter med olika verktyg, blockprogrammering och förklaring gällande vad det kraftfulla verktyget analog programmering är.

Bakom artikel står Lisa Sällvin, institutionen för informationssystem och teknologi, Niklas Humble, institutionen för data- och systemvetenskap och Peter ­Mozelius, institutionen för data- och systemvetenskap.

Läs artikeln på Pedagogiskamagasinet.se

Niklas Humble är doktorand i data- och systemvetenskap vid Mittuniversitetet och bedriver forskning om hur lärare ser på och integrerar programmering i sin undervisning. Ta gärna kontakt för att veta mer eller delta i kommande forskning: niklas.humble@miun.se

Skapad av Caroline Wallmark, Forum för Digitalisering

Tillbaka till toppen

Installera webbappen på din iPhone eller iPad: klicka på   och lägg till på hemskärm.