Sepideh Razavi

Koordinator|Coordinator

  • Tjänstetitel: Koordinator
  • Annan titel: Hållbarhetskoordinator
  • Ansvarsområde: Sustainability coordinator
  • Avdelning: Fakulteten för humanvetenskap (HUV)
  • Telefon arbete: +46 (0)10-1428542
  • E-postadress: sepideh.razavi@miun.se
  • Rumsnummer: P2624
  • Ort: Östersund


Bakgrund

Jag kom till Sverige och Östersund 2008 som internationell student för att fortsätta min akademiska utbildning inom Hållbar utveckling på Mittuniversitetets internationella masterprogram. Med en bakgrund från Iran som egenföretagare och entreprenör inom skogsvetenskap, Natural Resource Managemnet, började jag utveckla olika projektidéer och har bland annat startat och drivit en ideell förening för internationella studenter och invånare i Östersund. Efter att ha läst två masterprogram inom ekoteknik och hållbar utveckling, turism och destinationsutveckling har jag arbetat hos olika organisationer och samarbetat med olika branscher, bland annat Östersunds kommun, Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund, Jämtlands Gymnasieförbund och Ung Företagsamhet, Länskulturen, Jämtland Härjedalen Turism (JHT), The UNESCO Creative Cities Network (UCCN) och Östersundshem-Innanföskapsakademin (IA).

Att växa upp med föräldrar som har jobbat med regionala utvecklingsfrågor i ett land som upplevt revolution, krig och sanktion har väckt mitt intresse för utvecklingsfrågor. Det intresset förstärktes sedan till en passion för hållbarhetsfrågor när jag påbörjade mitt eget arbetsliv inom områdena landsbygdsutveckling och naturresursförvaltning. Det var den passionen som tog mig till Mittuniversitetet där jag har fått möjlighet att arbeta med den varje dag. Min resa har bevisat för mig att alla kan bidra till ett bättre samhälle.
I samarbete med det nätverk för hållbarhet som redan finns på Mittuniversitetet kommer vi att göra upp en plan för bland annat forskningsträffar och återkommande event.

Forskningsområden


Konferensbidrag:
Razavi, S. (2016). Stakeholder Perceptions of Foodscape Development Towards Jämtland Härjedalen 2020. I Valuing and Evaluating Creativity for Sustainable Regional Development : Local food, city development and marketing. Östersund : S. 45--46.

Övrigt

Hållbar utveckling och nationella yrkespaket för introduktionsprogram Yrkespaket hotell och turism, Wargentin skolan, Östresund 2018 https://www.smice.nu/events/hej-jamtland-mojligheter-pa-landsbygden

Jag deltar i ALP-projektet HIMUV - Hållbar Utveckling i Mittuniversitetets vardag

 

 

Deltagande i Utställning:
The Shenzhen Design Award for Young Talents (An exhibition and a bi-annual competition, to draw attention to designers who through creativity have contributed to better environmental sustainability, social and economic development and, above all, better quality of life in cities) and In the exhibition held in Brussels 2014
https://sday.design/media/upload/LargeFile/SDAY2013.pdf

Sidan uppdaterades 2021-11-24