Twitterutmaning gav stort genomslag

Spara favorit
logotyp

Förra veckan uppmanade RCR-forskaren Erika Wall kollegor runt om i landet att beskriva sin forskning på Twitter under hashtagen #forskning140. Gensvaret blev enormt!

Erika Wall, doktor i sociologi vid Mittuniversitetet, är flitig på Twitter och när hon utmanade andra forskare att beskriva sin forskning på 140 tecken hörsammade många hennes uppmaning. Utmaningen har spridits vidare av universitet, enskilda forskare och Vetenskapsrådet för att nämna några. Och fler än hundra forskare har beskrivit sin forskning.

Gå in på Twitter för att läsa om vad svenska, och en del utländska, forskare arbetar med just nu.

Erika Wall twittrar under namnet @Walleriwall. Även @Riskprogrammet finns att följa på Twitter.

Tillabaka till toppen