Biblioteken på båda campus är fortsatt öppna men med något reducerade öppettider. Du är välkommen att besöka biblioteken om du känner dig fullt frisk och symptomfri!

PA173515 - Kopia.jpg

Sundsvall och Östersund

Måndag - torsdag: 09.00-19.00
Fredag: 09:00-16:00
Lördag & söndag: Stängt

Här hittar du avvikande öppettider under högtider

Digitala tjänster och resurser

Om du har frågor, behöver hjälp med informationssökning eller liknande, men inte vill besöka biblioteket, kan du som vanligt under kontorstid nå oss via chatt, epost och telefon. Kontaktuppgifter till biblioteket.

Studenter och anställda på Mittuniversitetet kan söka i Primo och nå alla våra digitala resurser hemifrån. Läs mer om åtkomst utanför campus här.

Lån och reservationer

Du kan fortsatt låna och reservera böcker. Om du har reserverat böcker men inte vill komma till biblioteket för att hämta dem kan vi skicka böckerna till din hemadress, följ instruktionerna i aviseringsmeddelandet. Vi kan dock inte garantera att böckerna levereras till din brevlåda istället för till ditt närmsta postombud för avhämtning. Biblioteket står för fraktkostnaden till dig men du får själv ombesörja och bekosta återlämning eller återsändning.

Lånetiden för kursböcker är normalt 10 dagar men vi har tillfälligt förlängt den till 17 dagar. Omlån görs automatiskt om ingen står på kö, lånetiden förlängs med 10 dagar i taget för kursböcker.

Virtuell läsesal

Eftersom coronapandemin gör att många av våra studenter kommer att studera på distans startar biblioteket en virtuell läsesal. Det innebär att du kan koppla upp dig till ett virtuellt studierum i Zoom där du kan studera tillsammans med andra studenter i en fokuserad miljö. Att koppla upp sig i ett virtuellt studierum kan vara bra för studiemoralen och minska känslan av ensamhet och isolering.

För att undvika störande bakgrundsljud ber vi alla i rummet att använda headset. Rummet kommer stundtals att vara bemannat av personal, men om frågor uppstår kan du alltid kontakta biblioteket via chatten eller per e-post: biblioteket@miun.se
Länk till läsesalen

Studieverkstaden

Skrivhandledning och Boka bibliotekarie-handledning görs digitalt i Zoom eller per telefon. Studieverkstaden har även ersatt sina drop-in tider med digitala tillfällen.

Studievägledning och Studenthälsan

Träffar med studievägledare eller hos Studenthälsan sker i första hand digitalt.

Kontaktuppgifter för Studievägledning

Kontaktuppgifter för studenthälsan

Universitetets studentinformation med anledning av coronaviruset