Om du ska besöka biblioteket, tänk då på detta:

  • Sprid ut er och håll avstånd! Vänligen respektera anpassad möblering.
  • Det är självservice som gäller. Behöver du hjälp av bibliotekspersonal så får du det vid informationsdisken, vi följer inte med ut i bibliotekslokalen, till dator eller skrivare för att svara på frågor.
  • Vi hjälper dig gärna via chatt, e-post och telefon.
  • Vänligen håll dig på anvisad plats framför plexiglaset i informationsdisken.
  • Undvik trängsel vid skrivare och kopiatorer, följ skyltarnas uppmaningar! 

 

Vi skickar hem reserverade böcker  

Om du på grund av smittorisk inte vill komma till campusbiblioteket för att hämta dina reservationer kan vi skicka hem dina beställda böcker. Du reserverar böcker som vanligt via Primo och följer sedan instruktionerna i aviseringsmeddelandet för att få böckerna skickade till din hemadress. Vi kan dock inte garantera att böckerna levereras till din brevlåda istället för till ditt närmsta postombud för avhämtning. Biblioteket står för fraktkostnaden till dig men du får själv ombesörja och bekosta återlämning eller återsändning.

Lånetiden för kursböcker är normalt 10 dagar men vi har tillfälligt förlängt den till 17 dagar. Omlån görs automatiskt om ingen står på kö, lånetiden förlängs med 10 dagar i taget för kursböcker.

Du kan som vanligt återlämna dina böcker i bibliotekets boklådor som finns utanför biblioteken på båda campus. Det går också bra att skicka böckerna per post - postadress hittar du här.

 

Digitala tjänster och resurser

Om du har frågor, behöver hjälp med informationssökning eller liknande kan du som vanligt under kontorstid nå oss via chatt, epost och telefon. Kontaktuppgifter till biblioteket.

Studenter och anställda på Mittuniversitetet kan söka i Primo och nå alla våra digitala resurser hemifrån. Läs mer om åtkomst utanför campus här.

 

Förseningsavgifter på lånade böcker

Sedan i våras har biblioteket anpassad service kring lån och reservationer på grund av coronapandemin, vilket bland annat inneburit att du inte behövt betala avgift för försenade lån. Den 1 september kommer vi att återinföra avgifter. När en bok inte återlämnas i tid utgår en avgift på 10 kronor per försenad bok och dag, så har du försenade böcker hemma när vi aktiverar avgiften kommer du få avgift för de dagar de är sena.
 
Dina lån förlängs automatiskt så länge ingen köar och du inte haft boken för länge, men när omlån inte medges får du påminnelser om att det är dags att återlämna dina lån via e-post. Kontrollera gärna vilken e-postadress vi har registrerad för dig genom att logga in på tjänsten Mina sidor. En tredje och sista påminnelse skickas med vanlig post och är boken då fortfarande inte återlämnad blir du ersättningsskyldig. Läs mer i bibliotekets låneregler.

 

Studieverkstaden

Skrivhandledning och Boka bibliotekarie-handledning görs digitalt i Zoom eller per telefon. Studieverkstaden har även ersatt sina drop-in tider med digitala tillfällen.

 

Studievägledning och Studenthälsan

Träffar med studievägledare eller hos Studenthälsan sker i första hand digitalt.

Kontaktuppgifter för Studievägledning

Kontaktuppgifter för studenthälsan

Universitetets studentinformation med anledning av coronaviruset