Ombyggnad sommaren 2020 i biblioteket i Östersund

Under sommaren 2020 byggs biblioteket i Östersund om. Ett nytt textilgolv ska läggas för att dämpa ljuden i biblioteket och en ny tyst läsesal såväl som fler grupprum byggs till och det 20 år gamla möblemanget får sig en välbehövlig uppfräschning.

G2363.jpg

Under ombyggnationen, från den 4:e juni till den 30:e augusti, är den vanliga bibliotekslokalen stängd och boksamlingen är oåtkomlig, med undantag för obligatorisk kurslitteratur på sommarkurser. En tillfällig bibliotekslokal finns istället i G2363, där kan du återlämna böcker och hämta reserverade böcker. G2363 är öppet måndag–fredag kl. 10.00–14.00, med undantag för v. 28–30, då biblioteket har sommarstängt. Den litteratur som finns vid campus Sundsvalls bibliotek går att reservera och skickas då till biblioteket i Östersund.

Om du har frågor eller funderingar ring, chatta eller e-posta oss!

Åtkomst till böcker

Jag läser en sommarkurs, hur får jag tillgång till min kurslitteratur?

All obligatorisk kurslitteratur på en sommarkurs finns tillgänglig att reservera och låna i den tillfälliga bibliotekslokalen G2363. Läser du din sommarkurs på distans? Då kan vi skicka böckerna hem till dig.

Jag behöver en bok som finns i Östersund, kan jag inte få tag i den?

Med undantag för de böcker som är obligatorisk kurslitteratur på en sommarkurs så är alla böcker i Östersund nedpackade i lådor under ombyggnationen och är därför inte vara åtkomliga. Om titeln finns i Sundsvall kan du reservera boken via Primo och få den skickad till Östersund. Vi kan också försöka fjärrlåna titeln åt dig, men under sommaren kan det medföra långa väntetider.

Kommer mina kursböcker gå att reservera innan höstterminen börjar?

Med undantag för de böcker som är obligatorisk kurslitteratur på en sommarkurs så är alla böcker i Östersund nedpackade i lådor under ombyggnationen och är därför inte vara åtkomliga varken att låna eller reservera förrän biblioteket öppnar igen den 31 augusti. Enstaka titlar kan bli reserverbara, t.ex. böcker som återlämnas under sommaren och nyinköpta böcker. Det kommer synas i Primo vilka som är reserverbara och inte. Om titeln även finns i Sundsvall kan du reservera boken via Primo och få den skickad till Östersund.

Kommer jag åt e-böcker och artiklar som vanligt?

Absolut, våra elektroniska resurser påverkas inte utan är tillgängliga som vanligt.

Låna och återlämna

Hur lämnar jag tillbaka böcker?

Mellan 10.00-14.00 måndag till fredag kan du lämna böckerna i självserviceapparaten eller i lånedisken i G2363. Övrig tid finns en återlämningslåda utanför dörren till G2363 som du kan lämna böckerna i. Om du inte har något Miun-kort finns det även ett återlämningsfack vid entrédörrarna till G-huset.

Jag kan inte komma under de tider det tillfälliga biblioteket är öppet. Hur kan jag hämta mina reserverade böcker?

Försök i första hand hitta en familjemedlem eller vän som kan hämta ut böckerna åt dig. De behöver ha dina inloggningsuppgifter eller din legitimation för att kunna låna böckerna. Om det inte är möjligt, kontakta oss så löser vi det!

Kommer ni ha sommarlån så att jag kan låna en bok hela sommaren?

Nej, våra vanliga lånetider gäller hela sommaren, med undantag för v. 28-30 när vi har stängt. Böcker som skulle ha haft återlämningsdatum under denna period kommer automatiskt få återlämningsdatum 27/7. Våra automatiska omlån kommer också fungera som vanligt, så du får behålla din lånade bok så länge ingen annan reserverar den.

Lokaler

Hur hittar jag till det tillfälliga biblioteket?

Det tillfälliga biblioteket finns i G2363, på samma våningsplan som det vanliga biblioteket. När du kommer upp för trappen från ljushallen, sväng till höger istället för till vänster. G2363 är första dörren på höger sida av korridoren.

Kommer jag in i bibliotekshuset (G-huset) utan Miun-kort?

Bara under bibliotekets öppettider, när biblioteket är stängt behöver du ett Miunkort för att ta dig in i byggnaden.

Kan jag inte sitta i biblioteket och plugga i sommar?

Nej, bibliotekslokalerna är inte öppna för att sitta och plugga, men det finns grupprum och datorsalar på andra ställen i G-huset som är tillgängliga. Tänk på att du kan behöva Miun-kortet för att komma in i vissa av dem.

Kommer biblioteket vara helt stängt någonting i sommar?

Ja, v. 28-30, från 6/7 till 26/7 kommer biblioteket hålla helt stängt på båda orterna.

Påverkas Sundsvalls bibliotek av ombyggnaden?

Nej, Sundsvalls bibliotek kommer ha vanlig sommarbemanning och vanliga sommaröppettider.

Skriva ut och kopiera

Kan jag sätta in pengar på mitt utskriftskonto?

Du kan sätta in pengar i lånedisken i det tillfälliga biblioteket i G2363. När Servicecenter är öppet kan du även sätta in pengar hos dem. Du kan också sätta in pengar själv genom att gå in på Mina utskrifter och klicka på Add Credit.

Var kan jag skriva ut och kopiera?

Det tillfälliga biblioteket har ingen publik skrivare, utan du får gå till någon av de datorsalar som finns i G-huset. Tänk på att du behöver ha Miun-kortet med dig för att komma in i dem.

Kontakt