Intervju alumni

Spara favorit 21 jan januari 2013

... som studerat till civilingenjör i datateknik på Mittuniversitetet.

• Vad gör du nu?

– Jag jobbar på Combitech i Linköping som systemingenjörskonsult. Jag har precis avslutat ett jobb som uthyrd konsult åt Saab, med test och verifiering av flygande programvara i obemannade flygplan. Nu ska jag börja på ett nytt projekt, utveckling av applikationer för operativsystemet Android. Det är det som är charmen med att jobba med olika konsultuppdrag – det är så varierande.

 

• Hur hamnade du där?

– När det var dags att söka exjobb så kände jag att jag inte hittade något jag var intresserad av i Sundsvall, så jag sökte mig till Ericsson Research i Linköping. I mars fick jag jobb på Combitech, dit hade jag sökt för att jag kände att jag ville vara kvar här nere ett tag.

 

 • Hade du några alternativ att välja på?

– Ja, jag sökte fler jobb, omkring fem stycken, och fick nästan alla jag sökte så jag kunde välja.

 

• Vad tycker du om din utbildning på Mittuniversitetet så här med facit i hand?

– Där lärde jag mig grunden som jag har haft mycket nytta av. Att de sedan har ett eget språk i stora företag som Ericsson och Saab är något som man kommer in i efterhand.

 

• Som student sa du i en intervju att du ville jobba med systemutveckling och nyutveckling där du kunde kombinera dina erfarenheter från utbildningen med dina kreativa sidor. Är du där i dag?

– Ja, min jobbdröm har gått i uppfyllelse.