Från student till mentor

Spara favorit 30 nov november 2015

För åtta år sedan pluggade Malin Hulinder teknisk design på Mittuniversitet. Hon var då den första årskullen som erbjöds möjligheten att få en mentor från näringslivet. Nu sju år senare återvänder Malin till universitetet men denna gång som mentor till Rebecca Petersen som studerar civilingenjör i teknisk design.

Hur var relationen med din mentor när du pluggade?
Vi klickade inte och hade inget gemensamt så det rann ut i sanden med tiden. När Rebecca kontaktade mig och frågade om jag ville bli hennes mentor mindes jag själv hur nervöst det var att kontakta sin tilltänka mentor. Jag kunde verkligen relatera till Rebeccas situation och kände att här kan jag verkligen bidra med något!

Vad har varit roligast med att vara mentor?
Det som har varit roligast är att få följa Rebeccas resa under detta år. Vi har så mycket gemensamt i och med att vi läst samma utbildning. Jag känner till lärarna, många av kurserna och vilka funderingar som kan uppstå. Jag har kunnat bidra med tips om vad hon bör satsa på i sin utbildning.

Kan du tänkta dig att ställa upp som mentor igen?
Ja absolut men kanske inte redan till hösten. Årets mentorskap har varit väldigt bra men det är ett stort åtagande och jag tycker att det är viktigt att man kan lägga ner den tid som krävs under hela läsåret för att det ska ge adepten det mesta möjliga.

Malin arbetar som idag på ÅF och berättar avslutningsvis att hennes arbetsgivare har utökat sitt samarbete med Mittuniversitetet på fler plan mycket tack vare mentorskapet som skapat en närmare kontakt mellan företaget och universitetet.

Modellen för mentorskap

Läs om hur vi jobbar med studenter och mentorer enligt KIM-modellen