Civilingenjörsstudenter ställer ut nytänkande produktidéer

Spara favorit 12 feb februari 2014

Mittuniversitet i Sundsvall är ett av tre universitet i landet som under 2013 har provat en ny form av näringslivsanknutna kurser för produktutveckling.

Detta enligt den finska modellen Demola. Under Civilingenjörsdagen i samband med Öppet hus den 12 december på Campus Sundsvall, visar studenterna resultatet av sitt arbete.

Den så kallade Demola-modellen innebär att stora grupper av studenter från olika utbildningar tillsammans föreslår innovativa lösningar på problem som formulerats av företag. I Sundsvall har 23 civilingenjörsstudenter utvecklat demonstratorer och prototyper för nya produkter och tjänster. Studenterna har visat upp sina nytänkande produktidéer i form av

• Verktyg för visualisering av programrelationer och big data. Baserat på case från Försäkringskassan IT i Sundsvall.
  • Stödsystem för lastoptimering och logistik. Case från Deltaterminal i Söråker.
  • Konsulttjänst för lageroptimering. Case från Gerdins Components i Mjällom.
  • Kvalitetskontroll av vibrationssensorer. Case från Senseair i Delsbo.

Läs artikeln i Sundsvallstidning