Malin jobbar som teknikkonsult

Spara favorit 9 jun juni 2014

Malin Båggagård blev klar med sin utbildning till civilingenjör i teknisk design 2010. Efter ett halvår började hon att jobba på Knightec i Sundsvall. – Jag är väldigt nöjd med mitt jobb och lär mig nya grejer hela tiden, säger hon.

Egentligen hade Malin Båggagård från Järvsö ingen aning om vad hon ville bli eller vad hon skulle söka för utbildning när hon började kolla runt för att se vad som fanns. Hon drogs dock till kurser med ord som ”maskinteknik”, ”hållfasthet” och ”industridesign” i namnen. När hon så stötte på Mittuniversitetets civilingenjörsprogram i teknisk design kände hon att hon hittat rätt.

– Den innehöll rakt igenom kurser i ämnen som jag gillar.

 

Efter fem års plugg var det så dags att ge sig ut på arbetsmarknaden våren 2010. Det visade sig dock inte bli så lätt att få jobb som hon hade trott. Lågkonjunkturen med massuppsägningar var inne i sin peak.

– Det var först under hösten som jag lyckades få en praktikplats på Knightec som sedan ledde till en anställning. Och här har jag blivit kvar sedan dess. Nu ser arbetsmarknaden helt annorlunda ut, jag hade bara lite otur att det var lågkonjunktur just då, säger hon.

På Knightec startades under hösten 2011 ett traineeprogram för nyutexaminerade ingenjörer som hon fick möjlighet att delta i.

– Det gav en bra trygghet i rollen som konsult och något jag varmt kan rekommendera, säger Malin Båggagård.

 

Hon berättar att jobbet som teknikkonsult är väldigt omväxlande och bjuder på nya erfarenheter varje dag beroende på vilka kunder man jobbar med. Det är en av anledningarna till att hon trivs så bra.

– Så för tillfället har jag inga planer på att söka mig någon annanstans. Men långsiktigt så är mitt mål att jobba allt mer med maskinkonstruktion och då inte nödvändigtvis inom konsultbranschen, säger hon.

 

Utbildningen då, gav den det hon hoppats på?

– Absolut. Utbildningen är så pass bred och ger en helhetsbild som man har väldigt stor nytta av i konsultrollen. Det här jobbet är som en fortsättning på utbildningen. Man lär sig se hur allt hänger ihop och man kan ofta relatera till det man läste under utbildningen, säger Malin Båggagård.

 

 

Läs mer – trainee på Knightec »