Se våra studenter tävla i Tyskland

Spara favorit

Tisdag den 10 maj tävlar Mittuniversitetets studenter i den tyska tävlingen Design Challenge där de fått i uppdrag att bygga en fjärrstyrd robot som ska kunna lösa olika uppgifter. Följ de svenska lagens robotar i tävlingen direkt via din dator!

Design Challenge arrangeras av Jade Hochschule i Willhelmshaven, Tyskland. I år är Sverige med för första gången och det är Mittuniversitetets elektronikstudenter som ska representera landet med två lag.  Lag ett heter Striking Vikings och representeras av Daniel Millebjer, Robin Hägglund och David Nordin. Lag två heter Will Lose for Boose och där deltar Joel Berström, Vincent Skerved och Cristian Johansson. De övriga deltagarna kommer från flera olika länder så som Tyskland, Holland, Ungern och Turkiet.

 

Alla lag har haft två veckor på sig att med givna delar bygga en robot som ska kunna hantera olika uppgifter. Den 9 maj befann sig de svenska lagen i Tyskland på Jade Hochshule och de har precis testat sina robotar och allt ser mycket lovande ut berättar Robin Hägglund som tävlar i laget Striking Vikings.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Den 10 maj startar själva tävlingen där alla 21 tävlingsbidrag kommer att bedömas. Robotens första uppgift är att klara av tre stycken minigolfbanor därefter går de bästa bidragen till final. I finalen ska robotarna möta varandra två och två och uppgiften består v att skjuta över så många pingisbollar som möjlig mot konkurrentens planhalva. Tävlingen går att följa direkt via denna länk: http://www.design-challenge.de/dc2011/index.php?cat=Livestream

Mittuniversitetet har varit partneruniversitetet till Jade Hoghschule in Willhelmhaven i många år och trots den nära kontakten så är detta första gången som Mittuniversitetet bidrar med ett lag till tävlingen.
- En sådan här tävling är ett bra sätt för studenter från olika universitetet i Europa att mötas och skapa nya kontakter och vänner. Våra studenter är väl motiverade och kommer att göra sitt bästa för att vinna och chanserna ser mycket goda ut, berättar Bengt Oelmann professor i elektronik vid Mittuniversitetet.
 
http://www.design-challenge.de/dc2011/

Livelänk: http://www.design-challenge.de/dc2011/index.php?cat=Livestream&page=Live

Tillabaka till toppen
Stäng meny
Favoriter /globalnavigation/closemenu