Teknisk design topprankad av Svenskt närlingsliv

Spara favorit

Teknisk design-studenter från Mittuniversitetet får bra jobb efter utbildningen. Det visar rankningen bland svenska lärosäten som Svenskt näringsliv gjort.

Utbildningen Civilingenjör i teknisk design nådde tredje plats i landet när det gäller hur kvalificerade jobb studenterna fått efter examen.

– Fantastiskt roligt, säger Peter Glans, programansvarig för utbildningen.

– Det är ett kvitto på att vi har jobbat rätt.

Alla studenter som gått programmet har fått arbete ett år efter examen.

Journalistprogrammet vid Mittuniversitetet kom på andra plats.

Informations- och PR-programmet kom på tredje plats när det gäller samverkan.

Rankningen av svenska lärosäten på sajten Högskolekvalitet (www.hogskolekvalitet.se) görs varje år med syfte att jämföra graden av samverkan på lärosäten i Sverige. Uppdragsgivare är Svenst näringsliv.

Rankningen baseras på en undersökning bland utexaminerade och programansvariga.

Läs mer på Högskolekvalitet

Studenter löser problem åt företag

1:53 min | Vimeo.com

SIMS Mitthem SPRECO

Under projektkursen SIMS - Student Innovation Mid Sweden - jobbar studenterna på uppdrag av olika företag med att ta fram eller utveckla nya produkter och tjänster som lösningar på problem och behov som företagen behöver hjälp med.

Det mindre universitetets stora fördelar

• Små studiegrupper och närhet till lärarna.

• Du lär känna alla som studerar till civilingenjör – vi samarbetar tätt mellan de olika inriktningarna.

• Du arbetar med ingenjörsproblem i projektform.

• Kommunen erbjuder bostadsgaranti.

Saknar du behörighet?

Vill du läsa till civilingenjör men saknar vissa betyg? Det finns många möjligheter att läsa in behörigheten hos oss på Mittuniversitetet.

Har du Kemi 1 och Matematik 3c (Kemi A och Matematik D)? Då kan du komplettera med Tekniskt baspaket, 15 hp.

Har du Matematik 2a/2b/2c (Matematik B)? Komplettera genom att läsa Basår/behörighetsgivande utbildning, 60 hp.

Ny student?

Här finns information till dig som antagits till något av civilingenjörsprogrammen. Välkommen till oss!

Information till nya studenter

Tillabaka till toppen