Försäkringskassan IT

Spara favorit 11 dec december 2017

Försäkringskassan IT har till uppgift att stödja den manuella handläggningen och skapa tjänster för automatisk handläggning. Utvecklingsplattform stödjer 500 medarbetare genom att tillhandahålla tjänster på server och klient som underlättar systemutveckling samt ramverksutveckling.

Ett pågående införande av kontinuerlig integration erbjuder nya utmaningar för uppföljning. Utvecklingsplattform har idag driftansvar för flera oberoende system som var för sig hanterar testfall samt testresultat, källkod, systemdokumentation, och ärendehantering.

Då Försäkringskassan har bedrivit systemutveckling sedan 70-talet täcker vi åtskilliga utvecklingsparadigmer i kod och driftsättning. Det innebär också att vi har en betydande teknisk skuld med otydlig koppling mellan vår kod, våra testfall, och våra krav.

Uppgift

Möjlighet att välja något av nedanstående uppdrag.

Databrytning för spårbarhet och uppföljning

  • Funktionell progress m.a.p. Bitbucket (commit/branch), Jira (issue -> epic -> feature), projekt / lagändring, 
  • Identifiera sköra delsystem genom att analysera misslyckade byggen och commits, jämför med produktionsstörningar efter driftsättning
  • Försöka ta fram en automatisk mappning mellan källkod/delsystem och vissa sorters testfall. Möjligtvis med inslag av maskinlärning.
  • Bygga en användarvänlig självbetjäningssida i Confluence, för vanliga beställningar samt önskade leveranser.

Exempel 

  • En rapport i Word
  • En PPT presentation inklusive föredrag
  • En artikel för publicering
  • En demonstrator
  • En prototyp

                                                             

Antal studenter

 

Profil

Åk 3 eller åk4 Civilingenjörsutbildning Teknisk fysik, Teknisk matematik, Datateknik samt Informationsteknik.

Exempel
Du har genomfört din utbildning med mycket bra resultat och har dokumenterade goda resultat från dina arbetslivserfarenheter. Vi värdesätter att du är drivande, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad. Det är också viktigt att du får andra att trivas samt är duktig på att kommunicera i tal och skrift. Meriterande om du kan uppvisa någon form av arbetsprov på tex Git hub.

Kontakt

Hans Sjödin
070-341 11 67
hans.sjodin@forsakringskassan.se

Ansök

Här ansöker du till Mid Sweden Higher Ambition Internship och anger vilket eller vilka uppdrag du är intresserad av.

Gå till ansökan