Pro&Pro

Spara favorit 11 dec december 2017

Framtidens plast kommer från skogen. Det forskas idag på bred front för att hitta nya material som ersätter plast. Vi söker er som vill se över de viktigaste aspekterna som kan påverka introduktionen på marknaden, en scenarioanalys avseende GoTo-marketstrategier.

Idag hamnar 13 miljoner ton skräp i våra hav varje år och fortsätter vi konsumera plast som vi gör idag kommer det år 2050 att finnas mer plast än fisk i haven. Forskningen som nu bedrivs vill ersätta fossila och ej nedbrytbara produkter som idag tillverkas av plast med miljövänliga, biobaserade och biologiskt nedbrytbara produkter som tillverkas av skoglig råvara. Denna produkt börjar nu nå tidpunkten där det kan utvecklas och introduceras på marknaden. Produkter från forskningen har alltid en tuff utmaning att hitta vägen till en framgångsrik introduktion på marknaden, och för den här produkten handlar det om att substitut ska introduceras framgångsrikt. Vilka kundbehov och marknader är lämpliga att starta med? Finns det politiska beslut och lagar som gynnar vissa områden? Hur ser barriärer ut för olika marknader?

Uppgift

Vi vill att du gör en scenarioanalys för hur dessa produkter kan införas på marknaden. Bedöm olika faktorer som påverkar och ge en rekommendation på GoTo-market. Studera forskning och case från andra likande introduktioner av substitut och bedöm vad som kan vara framgångsrik samt analysera systemnivån. Vi guidar dig med coachning och tankar i uppgiften.

Önskade leveranser                                           

  • En rapport i Word
  • En PPT presentation inriktad att kunna presenteras för potentiella kunder och/eller på seminarium
  • En artikel för publicering i t ex blogg

I dokumentationen används Pro&Pros profil och guidelines.

Antal studenter

 2 studenter.

Profil

  • Åk 3 eller åk 4 Civilingenjörsutbildning Industriell ekonomi
  • Åk 3 eller åk 4 Civilingenjörsutbildning med masterprofil industriell ekonomi eller motsvarande och kandidatprofil Datateknik, elektroteknik, Maskinteknik, Teknisk design eller Teknisk fysik.

Du har genomfört din utbildning med mycket bra resultat och har dokumenterade goda resultat från dina arbetslivserfarenheter. Vi värdesätter att du är drivande, resultatorienterad, uthållig, ambitiös samt analytisk och strukturerad. Det är också viktigt att du får andra att trivas och är duktig på att kommunicera i tal och skrift.

Om Pro&Pro

Pro&Pro är ett Sundsvallsbaserat managementkonsultföretag som hjälper företag och organisationer främst inom branscherna telekom, försäkring, industri och forskning/utbildning att framgångsrikt utveckla sina verksamheter. Våra fokusområden är strategi, affärsutveckling, verksamhetsutveckling och ledarskap. Vi är passionerade av att se människor lyckas och företag utvecklas. Detta gör oss attraktiva för alla som värdesätter långsiktig hållbar lönsamhet med ett ansvar för ägare, anställda och omgivande samhälle. Pro&Pro är ett värderingsdrivet företag. Vi tror på att ta tillvara varje individs kapacitet och vilja att utvecklas och bidra till helheten. Nyfikenhet, positivitet, ambition och ödmjukhet är våra kärnvärden och som ska bidra till att vi uppnår vår vision och ambition

Kontakt

Tommy Ytterström
070-673 72 00
tommy.ytterstrom@proandpro.se

Ansök

Här ansöker du till Mid Sweden Higher Ambition Internship och anger vilket eller vilka uppdrag du är intresserad av.

Gå till ansökan