Senseair AB

Spara favorit 10 jul juli 2018

Senseair AB är ett expanderande, innovationsbaserat sensorföretag med huvudkontor och produktion beläget i Delsbo. Senseair är världsledande på marknaden för gassensorer och exporterar sina produkter över hela världen med ca 100 kunder i 26 länder.

Med över 20 års erfarenhet och samarbete i olika high-tech-konsortier har Senseair skapat en stor och bred teknikbas samt ett unikt ´know-how´ i produktionsmetodik för gasmätare och är världsledande inom sin nisch. Våra sensorer kan bl.a. användas till: behovsstyrd ventilation, personsäkerhet, växtoptimering, framtidens hälsovård, miljöövervakning ute/inne, energioptimering m.m. Senseair har idag ca 150 anställda, representerande 14 nationaliteter. Forskning och utveckling utgör en tredjedel av företagets anställda.

Bygden erbjuder en fantastisk blandning av entreprenörsanda, kulturbygd och högteknologi. Här kan du ta del av djur och natur på nära håll och möta människor som tillvaratar sina intressen.

Uppgift

Våra Gas-sensorer är modulbaserade, dels i lager med sensorkärna (Sensor Core), applikationskort (Sensor onBoard), samt inbyggt system (Sensor inCase), dels inom själva sensorkärnan. Uppgiften är att designa, rita, testa och verifiera någon av sensorkärnans eller sensorsystemets moduler. Förutom att utföra sin egen uppgift måste modulen kommunicera med övriga delar av sensorn.

Önskade leveranser

En rapport i Word (på engelska)
En PowerPoint-presentation med en sammanfattning av de viktigaste resultaten
Ritningar och teknisk dokumentation

Antal studenter

2 studenter

Profil

Åk 3 eller åk 4 Civilingenjörsutbildning Elektronik, Teknisk fysik eller motsvarande.

Åk 3 Högskoleingenjör/Kandidatprofil Elektronik, Elektronikdesign eller motsvarande.

Du har genomfört din utbildning med mycket bra resultat och har dokumenterade goda resultat från dina arbetslivserfarenheter. Vi ser gärna att du har kunskaper i elektronikschema och layout. Vi värdesätter att du är drivande, resultatorienterad samt analytisk och strukturerad. Det är också viktigt att du har god samarbetsförmåga och är duktig på att kommunicera i tal och skrift.

Kontakt

Anna-Karin Eriksson
Human Resource Manager
+46 (0)653 - 71 77 71
anna-karin.eriksson@senseair.com

Maria Svensson
VP Engineering
+46 (0)653 - 53 13 79
maria.svensson@senseair.com