Sundsvalls kommun

Spara favorit 11 dec december 2017

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med.

Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum. Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

E-tjänster är en del av många människors vardag och något som förväntas erbjudas. Våra ambitioner är att förbättra servicen till medborgarna i de tjänster som är värdefulla att kunna göra via dator, mobil eller surfplatta. Idag erbjuder vi ett antal e-tjänster där vissa har begränsad responsivitet. Vi vill arbeta med öppenhet och tillgänglighet för kommunens medborgare och förbättra våra digitala tjänster med hjälp av våra ledord enkelhet, tydlighet och flexibilitet. Vill du vara med och bidra till team Sverige?

Nyfiken att veta mer och se våra nuvarande e-tjänster,
https://e-tjanster.sundsvall.se/

Din uppgift hos oss

Att utveckla Sundsvalls digitala e-service tjänster hos Sundsvalls kommuns under Internshipet är ett viktigt uppdrag för oss och vill gärna att du utvecklar och förbättrar de befintliga tjänsterna så de blir responsiva. De är Open Source baserade och totalt använder 60 kommuner i Sverige samma Open Source-plattform http://www.oeplatform.org/

Sundsvalls kommunkoncern jobbar systematiskt och långsiktigt med e-tjänsteutvecklingen utifrån koncernens it-strategi. För att skapa smarta e-tjänster modellerar vi tjänsterna genom process- och informations- modeller för att nyttja våra informationstillgångar på bästa sätt. Du driver självständigt arbetet med att skapa nya e-tjänster eller förbättra befintliga e-tjänster.

Du tar fram ”konstruktionsritning” för e-tjänster i dialog med koncernstabens verksamhetsarkitekter. Ritningen skapar du i vårt EA-verktyg Sparx Systems. Därefter samskapas e-tjänsten via AGIL-metod tillsammans med systemförvaltaren för Open ePlattform.

När Intershipet är klart

När Internshipet är klart vill vi att du presenterar följande:

  • Konstruktionsritningar för e-tjänster innehållande process- och informationsmodeller du varit drivande i
  • Visar på ”prototyp” av skapad e-tjänst
  • Samlar och löpande dokumenterar förbättringsförslag till utvecklingsmetodik vi använder
  • Skriftlig dokumentation av uppdraget
  • En muntlig presentation på valfritt sätt som beskriver resultatet av ditt arbete

Antal studenter

2 studenter söks till uppdraget

Vem är du?

Vi söker dig som är vågar ta initiativ och är innovativ, du är strukturerade, analytisk och kan arbeta självständigt. Du har förmågan att se helheten men har samtidigt ett öga för detaljer, du är samhällsorienterad och vill vara engagerad i att utveckla Sveriges framtid. Du är positiv och nyfiken på organisationen och på staden, i och med att uppdraget kan innebära kontakt med medborgare och medarbetare ser vi att du kommunicerar väl i tal och skrift.  Du har genomfört din utbildning än så länge med mycket goda studieresultat och vi värdesätter att du är drivande, resultatorienterad och ambitiös.

Av de två studenter vi söker är profilerna av varierande karaktär, vi vill att ni ska komplettera varandras kunskap och förmågor. Er vi söker läser:

  • Det tredje eller fjärde året som civilingenjör inom industriell ekonomi eller med masterprofil industriell ekonomi
  • Det tredje eller fjärde året som civilingenjör inom datateknik eller med datateknisk masterinriktning
  • En kombination av ovanstående där du vet att din inriktning och kunskap passar bra

Välkommen med din ansökan!

Kontakt

Veronica Wenner
Veronica.wenner@proandpro.se
073-638 47 61

Linn Madsen
Linn.madsen@miun.se
072-581 60 08

Ansvarig Sundsvalls Kommun, tf IT-direktör Linda Gustafsson 

Ansök

Här ansöker du till Mid Sweden Higher Ambition Internship och anger vilket eller vilka uppdrag du är intresserad av.

Gå till ansökan