Sundsvalls kommun

Spara favorit 20 dec december 2017

Din uppgift hos Sundsvalls Kommun under Internshipet är att under tre till fyra veckor ta emot, förbereda och handleda de unga sommarjobbare kommunen anställer i syfte att öka den digitala delaktigheten och vara med dem vid besök hos äldreboenden och gruppbostäder. Din uppgift är också att under dessa besök, på ett strukturerat sätt studera och observera effekterna ur ett vetenskapligt perspektiv

För att göra detta uppdrag krävs att du är genuint intresserad och passionerad för att hjälpa andra och din medmänskliga sida kan bidra till att du lyckas se de detaljer som vi söker ur den vetenskapliga aspekten.

Att prova på bland annat Virtual Reality, VR, blev sommaren 2017 möjligt för äldre och funktionsnedsatta men också en helt ny typ av sommarjobb för de unga sommarjobbare som hade möjligheten att lära ut, visa och bidra till digital delaktighet. Då detta blev mycket uppskattat kommer vi att fortsätta med en liknande aktivitet under 2018. Därför söker vi dig med intresse för att med hjälp av ny teknik göra skillnad för andra och öka dina kunskaper i ett coachande förhållningssätt.

Se länk: https://utveckling.sundsvall.se/blog/sundsvall-testar-nya-typer-av-anvandningsomraden-for-vr/

Sundsvall är inne i ett spännande skede. Flera projekt pågår för att utveckla staden och organisationen med nya verksamheter och kommunikationer. Sundsvall växer och kompetensbehovet är stort. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, förändra och uppleva. Du vill framåt. Det vill vi med. Sundsvall är staden mellan bergen, vid havet, älvarna och skogarna. Här är nära till allt med naturen inpå knuten samtidigt som vi har ett av Sveriges populäraste köpcentrum. Varje dag arbetar vi på kommunen för att sundsvallsborna ska få bästa möjliga service och en positiv livsmiljö. Hos oss jobbar lärare, ingenjörer, IT-strateger, undersköterskor, ekonomer och många andra viktiga yrkesgrupper. Vi jobbar hårt för ökad konkurrenskraft i takt med att omvärlden och samhället förändras.

När Internshipet är klart
När uppdragsperioden går mot sitt slut vill vi att du ska skriva en rapport i valfritt format samt en artikel som kan publiceras.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett stort hjärta för människor och som ser möjligheterna att med små medel göra skillnad i vardagen för människor som inte själv har möjlighet till det. Du är positiv, strukturerad och kan arbeta självständigt och vill, liksom vi, bidra till Sveriges och Sundsvalls utveckling. Du har genomfört din utbildning än så länge med mycket goda studieresultat och vi värdesätter att du är drivande, resultatorienterad och ambitiös.

Av de två studenter vi söker är profilerna av varierande karaktär, vi vill att ni ska komplettera varandras kunskap och förmågor. Er vi söker läser:

  • Det tredje eller fjärde året som civilingenjör inom industriell ekonomi eller med masterprofil industriell ekonomi

  • Det tredje eller fjärde året som civilingenjör inom datateknik eller med datateknisk masterinriktning

  • En kombination av ovanstående där du vet att din inriktning och kunskap passar bra

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Katarina Tjernblom
katarina.tjernblom@sundsvall.se

Michael Åkerlund
michael.akerlund@sundsvall.se              

Ansvarig Sundsvalls Kommun, tf IT-direktör Linda Gustafsson   

 

Vill du veta mer?

Veronica Wenner Veronica.wenner@proandpro.se
073-638 47 61

Linn Madsen Linn.madsen@miun.se  
072-581 60 08

Ansvarig Sundsvalls Kommun, tf IT-direktör Linda Gustafsson 

Ansök

Här ansöker du till Mid Sweden Higher Ambition Internship och anger vilket eller vilka uppdrag du är intresserad av.

Gå till ansökan