Juholt och Nord i samtal om drev

Spara favorit 27 jan januari 2015
logotyp

Förre socialdemokratiske partiordföranden, riksdagsledamoten Håkan Juholt och Lars Nord, professor i politisk kommunikation vid DEMICOM, Mittuniversitetet, möttes den 20 januari vid ett seminarium i Stockholm för att diskutera mediedrevens drivkrafter och dynamik.

Seminariet inleddes med att Nord presenterade aktuell medieforskning i ämnet och redogjorde för försöken att definiera begreppet mediedrev. Därefter gav Juholt för första gången offentligt uttryck för sina egna erfarenheter av att vara i centrum för en intensiv mediebevakning.

Både Juholt och Nord var av uppfattningen att delar av bevakningen i detta fall varit rimlig och relevant, samtidigt som den ensidiga rapporteringen i vissa skeden förhindrat att väsentliga aspekter av händelseförloppet aldrig blev belysta i medierna.

Seminariet arrangerades av Institutet för mediestudier, vars ordförande Lars Truedsson också fungerade som samtalsledare.

Tillabaka till toppen