Succé i Almedalen

Spara favorit 31 jul juli 2015
logotyp

Under årets Almedalsvecka deltog DEMICOM med tre olika seminarier i ämnet medier och journalistik. Seminarierna blev så välbesökta att en del av publiken vända i dörren. Ett extra rum där seminarierna direktsändes fick därför snabbt ställas i ordning.

De seminarier som DEMCIOM bjöd på kan du fortfarande ta del av via länkarna nedan.

Allt bättre valkampanjer, allt sämre valresultat – ny forskning om politisk kommunikation
Supervalåret 2014 följdes av en parlamentarisk baksmälla, men också av att många etablerade sanningar om hur svenska valrörelser fungerar kom på skam. Vi redovisar helt nya resultat kring fjolårets valrörelser och diskuterar betydelsen av de nya trenderna för kommande valrörelser.
Medverkande: Lars Nord, Demicom/Mittuniversitetet. Marie Grusell, Demicom/Mittuniversitetet, Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare, Kristdemokraterna, Anders Wallner, partisekreterare, Miljöpartiet, Kajsa Falasca, Moderator, Demicom/Mittuniversitetet.

Stormar bränder, upplopp – vilken roll har social medier?
Om allmänhetens användning av sociala medier i samband med kriser. Myndigheters egna erfarenheter av kriskommunikation i den digitala mediemiljön samt vad den digitala mediemiljön innebär för nyhetsmediernas rapportering om kriser.
Medverkande: Mats Eriksson, Demicom/Mittuniversitetet, Emelie Bäck, Demicom/Mittuniversitetet, Henrik Olinder, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, Kajsa Falasca, Moderator, Demicom/Mittuniversitetet.

Omvärldsbevakning bortom siffror – Hur ökar vi kommunikationsvärdet?
Inom kommunikationsbranschen, har det länge pågått en diskussion om vikten av att kunna mäta kommunikationens värde. Om huruvida det går att mäta direkta effekter av kommunikation och huruvida exempelvis identitet, relationer och förtroende kan översättas i siffror.
Medverkande:
Johanna Snickars, pr-chef på Nordnet och tillträdande pr-chef på Microsoft Sverige
Elias Nilsson, seniorkonsult på United Minds
Mikolaj Dymek, lektor i medie- och kommunikationsvetenskap, Demicom/Mittuniversitetet
Christina Grandien, Moderator, Demicom/Mittuniversitetet.

Tillabaka till toppen