DEMICOM i Almedalen

Spara favorit 28 jun juni 2016

Även detta år kommer DEMICOM och Mittuniversitetet att sprida kunskap och ny forskning under Almedalsveckan.

Här kan du se de programpunkter där Lars Nord från DEMICOM medverkar i under Almedalsveckan.

Har journalisterna trampat snett när de granskat och bevakat flyktingkrisen och Sverigedemokraterna?
6 juni, kl 12:00 - 12:20
Plats: Cramérgatan, H305, Vid ingången till Campus Gotland

Har medierna lyckats behålla sin opartiskt granskande roll när de skrivit om flyktingkrisen och Sverigedemokraternas opinionsframgångar?

Medverkande:
Paula Bieler (SD), integrationspolitisk talesperson/politisk redaktör, Sverigedemokraterna/SD-Kuriren
Lars Nord, professor och medieforskare, Mittuniversitetet
Sanna Rayman, debattchef, Dagens Samhälle

6 juni, kl 16:00 - 17:00
Plats: SCORE Bar & Restaurant, Hamnplan 5

Varför är självständiga fackförbundstidningar så viktiga i dagens mediesituation? I den allt mer slimmande medievärlden är arbetsmarknadsjournalistiken en bristvara och fackförbundstidningarna blir därför allt viktigare med sina granskningar och gräv av arbetsmarknaden.

Medverkande:
Susanna Lundell, chefredaktör, Kommunalarbetaren
Helle Klein, chefredaktör och vd, Dagens Arbete
Örjan Björklund, chefredaktör, Lärarnas tidning
Lars Nord, medieforskare, Mittuniversitetet

Här kan du hitta fler programpunkter där forskare från Mittuniveristetet deltar.

Tillbaka till toppen