Italienskt forskarbesök på DEMICOM

Spara favorit 9 nov november 2017

Under denna vecka har forskarna på DEMICOM besök från Universitetet i Perugia som en del av en gemensam doktorandkurs, Medie- och kommunikationsvetenskap, Classical works and contemporary debates, 15 hp. Medieforskning står på menyn under det tre dagar långa besöket.

I maj 2017 besökte forskare från DEMICOM Italien och Universitetet i Perugia. Denna vecka var det DEMICOMs tur att vara värd för professor Paolo Mancini och doktoranderna Anna Stanziano och Roberto Mincigrucci. Under de tre seminarier, den andra delen av den gemensamma doktorandkursen, fokuserades på medievetenskapliga klassiker.

Doktoranderna har studerat originaltexter från fem olika skolor av medieforskning: Chicago, Columbia, Frankfurt, Toronto och British Cultural Studies, samt ställt dem i relation till boken Canonic Texts in Media Research: Are There Any? Should There Be? How About These?

I seminarierna deltog:
Anna Stanziano, doktorand, Perugia
Elin Helgesson, doktorand, MKV
Paolo Mancini, professor, Perugia
Lars Nord, professor, MKV
Sara Ödmark, doktorand, MKV
Lottie Jangdal , doktorand, MKV
Roberto Mincigrucci, doktorand, Perugia
(från vänster på bilden ovan)

Kursen är ett samarbete mellan Mittuniversitetet och Universitetet i Perugia. Lars Nord och Paolo Mancini är seminarieledare.

Tillabaka till toppen