Elbilens framtid

Save favourite 15 Feb February 2016
Fredrik Sandberg, chefredaktör tidningen Elbilen.

Måndagen den 15 februari fick Mittuniversitetet besök av Fredrik Sandberg, chefredaktör på tidningen ELBILEN. Det öppna seminariet arrangerades av Mittuniversitetets forskningscentrum FSCN i samarbete med Sundsvall Elnät för att höja intresset kring hållbarhet och elbilar i Sundsvall.

Seminariet samlade 120 personer från akademi, näringsliv, offentlig sektor och allmänhet. Vid seminariet deltog flera elever från gymnasiet och studenter från Mittuniversitetet.

– Vid Mittuniversitetet driver vi avancerad forskning kring energilösningar för elbilar med hög miljöprestanda. För att dessa bilar ska bli verklighet behövs det bland annat kostnadseffektiva litiumjonbatterier och superkondensatorer. Forskningen bedrivs i samarbete med lokala företag. Det här är ett bra tillfälle för allmänhet och studenter att få mer kunskap om elbilen och dess framtid, säger Håkan Olin professor i materialfysik vid forskningscentrum FSCN Mittuniversitetet.

I seminariet berättade Fredrik om vad som krävs för att fler ska köra elbil. Han blickade framåt och gav oss en presentation av det växande fenomenet elbilar.

– Elbilsintresset är redan stort och med den här öppna föreläsningen hoppas vi kunna öka och bredda Sundsvallsbornas intresse för elbilar ytterligare säger projektledaren Daniel Petrovic vid Sundsvall Elnät.

Tillbaka till toppen
Close menu
Favourite /globalnavigation/closemenu