Tankesmedjan Anything

Brinner du för ny teknik eller har du spännande idéer kring hur man kan utveckla mobiliteten i regionen? Vi söker nu tio skarpa och engagerade personer till Västernorrlands första tankesmedja inom Internet of Things - Anything. Är du den vi söker?

Anything tankesmedja

De globala satsningarna på IoT - Internet of Things, är större nu än någonsin. I Västernorrland genomförs nu ett tiotal projekt med syftet att skapa möjligheter för IoT att generera samhällsnytta. Nu startar Mittuniversitetet tankesmedjan AnyThing med fokus på hur IoT kan användas för att utveckla framtidens mobila lösningar för Västernorrland.

Vi erbjuder

Som deltagere i tankesmedjan får du vara en del av ett unikt nätverk av Västernorrlands vassaste personer. Du får möjlighet att utveckla dig själv och din kompetens och samtidigt vara med och påverka framtida satsningar i regionen.

Vi söker dig

Tankesmedjan kommer att bestå av mellan 10-15 personer med en mångfald i bakgrund, kompetens och intressen.

  • Är du teknikintresserad och vill hjälpa till att föra samhället framåt?
  • Brukar du fundera på hur rörligheten i Västernorrland kan utvecklas?
  • Är du redo att skapa framtidens smarta samhälle?

Då borde du ansöka till tankesmedjan AnyThing!

Till ansökan

 

Tankesmedjans fokusområde - Mobility as a service

Den globala mobilitetsindustrin arbetar med att skapa nya sätt för människor att transportera sig. Delvis på grund av en målsättning att minska transportsektorns miljöpåverkan, men även på grund av en intensifiering av konkurrenssituation mellan företag inom mobilitetsindustrin drivet av ny teknik. Gig-ekonomin, elektrifiering, autonoma fordon, personliga upplevelser och ruttplanering genom AI och IoT för att nämna några av de förändringar vi står inför.

Vi anser att IoT kommer spela en nyckelroll i framtidens mobilitet. Därför ställer vi frågan: Hur kan IoT användas för att utveckla mobiliteten i Västernorrlands städer och landsbygd?

 

Så här jobbar tankesmedjan

Tankesmedjan arbetar i en iterativ process där vi börjar i ett problemområde och genom strategiskt analysarbete tar fram handlingsplaner för att kunna påverka beslutsfattare och implementera lösningar. Tankesmedjans första problemområde är "mobilitet i Västernorrland". Inom projektet kommer vi mötas vid fyra workshoptillfällen under perioden 10 januari - 1 maj 2021. Deltagare i tankesmedjan förväntas både delta i de workshops som har planerat samt involveras i arbete mellan träffarna.

 

Det här är en tankesmedja

En tankesmedja är en grupp människor som organiserar sig för att studera ett område och ta fram information, idéer och råd. Tankesmedjan AnyThing samlar människor med intresse för samhällsutveckling genom IoT.

För att lära er mer om tankesmedjor kan ni läsa rapporten Contextual Environment Analysis – Think Tanks som togs fram inom projektet IoT Testbäddar.

 

Så här går ansökningsprocessen till

Du ansöker om en plats i tankesmedjan via ansökningsformuläret här nedan. Sista anmälningsdagen till tankesmedjans första projekt är den 20 december 2020. När anmälningsiden gått ut behandlar vi alla ansökningar och sätter samman en tankesmedja på 10-15 personer med mångfald i bakgrund, kompetens och intressen. Senast den 15 januari får du besked om du blivit antaget till tankesmedjans först omgång.

 

Till ansökan

 

Frågor?

Kontakta Daniel Adelander:

daniel.adelander@proandpro.se

073-987 21 81

Logo
Logo
logo