Sveriges första hedersdoktor i turism

Spara favorit
logotyp

För en tid sedan utsågs Jan Stenberg till hedersdoktor vid Mittuniversitetet för sina insatser som ordförande i turismforskningsinstitutet ETOUS ledning. Därmed blir han landets första hedersdoktor i turism.

Industriledaren Jan Stenberg utnämns till landets första hedersdoktor i turism bland annat för sina insatser för Mittuniversitetets turismvetenskapliga forskning och för turismforskningsinstitutet ETOUR. Mittuniversitetet är först i landet med att bedriva forskarutbildning inom ämnet turismvetenskap. Nu blir universitetet även först med att utnämna en hedersdoktor kopplad till turism.

Under åren 2001-2005 var Jan Stenberg engagerad i Mittuniversitetets verksamhet genom sitt ordförandeskap i turismforskningsinstitutet ETOURs styrelse. Som företrädare för ETOUR var han en stark förespråkare för en mer kunskapsdriven utveckling av turismen i landet. Han såg nödvändigheten av ett kompetenslyft på alla nivåer för att näringen skulle kunna bli en viktigare komponent i svensk ekonomi. Han var också aktiv i formandet av den strategi och inriktning som skulle ta ETOUR in i framtiden och som idag är tydlig i en växande verksamhet vid Mittuniversitetet.

Jan Stenberg var VD på SAS under åren 1994-2001 och har erfarenhet från en lång rad styrelseposter i företag som t ex Telia Sonera, Lufthansa, Bredbandsbolaget, Karolinska universitetssjukhuset m fl.

Tillabaka till toppen