Etour om trender i friluftslivet på branschdagar i Åre

Spara favorit
logotyp

Etour och forskningsprogrammet Friluftsliv i förändring är på plats och arrangerar ett gemensamt föredrag om trender i friluftsutövande när Scandinavian Outdoor Summit samlar den internationella frilufts- och sportbranschen i Åre den 31 mars – 1 april i år.

Med fokus på framtiden, hållbar marknadskommunikation och e-handel siktar arrangörerna Peak Innovation och Scandinavian Outdoor Group (SOG) på att skapa Europas största och mest visionära mötesplats för outdoorbranschen.

Peter Fredman, professor i naturturism vid Mittuniversitetet / Etour, och Mike Yuan, professor vid Lakehead University i Kanada och tidigare gästforskare på Etour, kommer att delta under branschdagen i Åre med föredrag om skandinaviska respektive nordamerikanska perspektiv på trender i friluftsutövande.

Presentationen kommer att följas av en diskussion om hur friluftsbranschen kan dra nytta av tillgängliga forskningsdata kring friluftsutövande. Vilka är de framtida marknaderna för produkter och tjänster inom friluftsliv, med tanke på den konstaterade utvecklingen av människors friluftsutövande? Hur kommer framtidens konsumtionsmönster inom friluftslivsbranschen att se ut? Hur mäter vi friluftsliv? Vilka uppgifter efterfrågar branschen?

Scandinavian Outdoor Summit är det första internationella mötet i sitt slag och riktar sig till outdoor- och sportföretag, investerare, återförsäljare, forskare och innovatörer. Arrangörerna räknar med cirka 300 deltagare från hela världen som under två dagar i Åre får möjligheten att diskutera framtiden för det alltmer expansiva outdoorområdet.

Mer information:
www.outdoorsummit.se
www.peakinnovation.se

För mer information om seminariet:
Peter Fredman, Mittuniversitetet/ETOUR
Tel: 063-19 58 04, 070-667 08 06
E-post: peter.fredman@etour.se

Om arrangörerna:
Peak Innovation är ett partnerskap mellan näringsliv, universitet, offentlig sektor och idrottsrörelsen. Aktörerna är Peak Business & Sports AB med Jämtland-Härjedalens Idrottsförbund, Mittuniversitetet, Östersunds-, Krokom- och Åre kommun samt Jämtlands läns landsting. Projektet Peak Innovation drivs av ett gemensamt bolag - Mid Sweden Science Park AB.

Scandinavian Outdoor Group är en sammanslutning av skandinaviska varumärken inom outdoor. I SOG ingår 36 av Skandinaviens viktigaste outdoorföretag från Thule till Isbjörn of Sweden. Gruppen är icke-vinstdrivande.

Tillabaka till toppen