Etour ny medlem i FN-nätverk

Spara favorit
logotyp

ETOUR är numera medlem i det nätverk av kunskapsmiljöer som FN-organet World Tourism Organisation (UNWTO) etablerat.

- Det känns som ett spännande sammanhang att vara med i, verkligen globalt, därför var det självklart att tacka ja när vi fick förfrågan, säger Bo Svensson institutschef på ETOUR. Vi vill stärka vår internationella ställning ytterligare, det är en ambition, och då kan det här vara ett viktigt sammanhang.

Nätverket World Tourism Organization Knowledge Network har som uppgift att stödja UNWTO och dess medlemsstater i frågor som rör vetenskap, teknik, innovationer och kunskapsöverföring inom turism, i syfte att bidra till sektoriell konkurrenskraft och att uppnå de  övergripande utvecklingsmålen som fastställts av Förenta nationerna och andra internationella institutioner styre.

Kunskapsinstitutionerna spelar en mycket viktig roll i organisationen och medlemsstater förlitar sig på UNWTO Knowledge Network i syfte att utveckla sin turismpolitik och konkreta program som rör innovationer, hållbarhet, konkurrenskraft och styrelseformer inom turismområdet.

- Den omedelbara nyttan av medlemskapet är i första hand att det är en möjlighet att vara med där turismen utvecklingsfrågor och utmaningar diskuteras i ett större sammanhang. Vad det sen kan leda till i termer av samarbeten och uppdrag internationellt får framtiden utvisa.

UNWTO Knowledge Network startades officiellt den 19 januari 2011 i Madrid.

Tillabaka till toppen