Friluftsliv i förändring – unik internationell konferens i Sverige

Spara favorit
logotyp

För första gången samlas forskare inom friluftsliv och naturturism från hela världen för en konferens i Sverige. Ett unikt tillfälle att ta del av den senaste svenska och internationella forskningen.

Imorgon drar den internationella konferensen The 6th International Conference on Monitoring and Management of Visitors in Recreational and Protected Areas (MMV 2012) igång. Konferensen arrangeras på Djurö utanför Stockholm, 21-24:e augusti och föreberedelserna pågår för fullt.

Konferensens tema är, Outdoor Recreation in Change - Current Knowledge and Future Challenges och på programmet finns närmare 180 föredrag från 30 olika länder. Bland de särskild inbjudna föreläsarna märks;

Klas Sandell, professor i Kulturgeografi och expert på svenska allemansrätten. Han kommer bland annat att tala om förändringar i det svenska friluftslivet.

Internationella perspektiv på friluftsliv presenteras av Professor Susan Moore (Australien) och Dr. Katrina Myrvang Brown, bl.a. med fokus på allemansrätten i Skottland.

Professor Tomas Heberlein (USA), talar om våra värderingar, attityder och hur vi beter oss ute i naturen. Han är aktuell med den nya boken Navigating Environmental Attitudes.

Var: Djurönäsets konferensanläggning, Stockholm
När:
21-24 augusti, 2012

Friluftsliv i förändring är ett sexårigt nationellt forskningsprogram som omfattar 15 forskare vid sju svenska universitet och högskolor. Forskningen ska ta fram ny kunskap om friluftsliv och naturturism i Sverige och är finansierad av Naturvårdsverket. Läs mer på www.friluftsforskning.se.

Tillbaka till toppen