Ny gästforskare vid ETOUR

Spara favorit 30 nov november 2015

Mittuniversitetet har besök av Gurel Cetin, turismforskare från Turkiet. Han forskar bland annat om värdskap, upplevelser samt hållbar turism och lokal gastronomi. Fram till sommaren 2016 är han gästforskare vid Mittuniversitetets forskningscentrum ETOUR.

Gurel Cetin är doktor i företagsekonomi vid universitetet i Istanbul där han också avla sin doktorsexamen och arbetat som assisterande professor vid avdelningen för turism och management. Gurel har även jobbat på olika positioner inom besöksnäringen, både inom hotell och för olika researrangörer.

Hans forskning är varierad, senare publikationer är inriktade på turistupplevelser men han har också skrivit artiklar om hållbarhet, turism och hotell och restaurang, teknologi i hotellnäringen, intäktsstyrning och politiska aspekter av turismens utveckling.

Just nu är Gurels forskning inriktad på bland annat beskattning inom turism, guider och deras plats i turistsystemet, konsekvenserna av direktflyg för destinationsutvecklingen, värdskap hos lokalbefolkningen och dess inverkan på turistens upplevelse, lokal gastronomi och resenärers matvanor på destinationer, internationella politiska förändringar och deras inverkan på turismen.

Gurel har även gästföreläst för mastersstudenterna vid  avdelningen för turismvetenskap och geografi på Mittuniversitetet. 2011 besökte Gurel University of Central Florida och University of South Florida där han också undervisade.

- Vart tredje år får forskare i Turkiet möjlighet att vidareutbilda sig för ett år och Sverige har alltid varit ett av alternativen. ETOUR:s forskningsinriktning och goda anseende påverkade mitt beslut att komma hit, säger Gurel.

Kontakta Gurel Cetin.

Nyligen publicerat
Cetin, G., & Bilgihan, A. (2015). Components of cultural tourists’ experiences in destinations. Current Issues in Tourism, (ahead-of-print), 1-18.

Cetin, G., & Walls, A. (2015). Understanding the Customer Experiences from the Perspective of Guests and Hotel Managers: Empirical Findings from Luxury Hotels in Istanbul, Turkey. Journal of Hospitality Marketing & Management, (just-accepted).

Tillabaka till toppen