Högskoleingenjörsutbildningar

Spara favorit 1 apr april 2016

Som högskoleingenjör utvecklar och förbättrar du dagens teknik och löser problem inom ditt specifika område. Det kan vara allt ifrån att bygga klimatsmarta hus till att utveckla träningsutrustning för elitidrottare.

Vi har sju olika högskoleingenjörsutbildningar som alla är på tre år. Fyra av dem går att läsa på distans.

Arbetsmarknaden ser bra ut för ingenjörer. Upp till 98 procent* av alla som avslutar sin utbildning får jobb och allt tyder på att både nyexaminerade och erfarna ingenjörer kommer kunna fortsätta välja och vraka bland olika spännande jobb.

*För mer information om arbetsmarknaden: www.ingenjorsvagen.se

Automationsingenjör

Automationsingenjör

Datorer styr vårt samhälle i allt högre grad – i det lilla likväl som i det stora. Som automationsingenjör har du en kompetens som tusentals arbetsgivare inom industri, kommun, energi- och fastighetsbolag frågar efter. Du kan välja om du vill läsa på distans eller på campus i Sundsvall.

Byggingenjör hållbart byggande

Hållbarhet står mer och mer i fokus när vi ska bygga nytt eller renovera, inte bara i Sverige, utan även i stora delar av världen. Som byggingenjör kan du jobba med allt från design till arbetsledning. Välj mellan att läsa på campus eller på distans.

Ekoingenjör

Ekoingenjören strävar efter att bygga ett ekologiskt hållbart samhälle genom att kombinera teknisk förståelse och analysförmåga med djupare kunskaper inom miljövetenskap.

Elkraftingenjör

Elkraftingenjör

Elproduktionen är en av de viktigaste funktionerna i det moderna samhället. Som utbildad elkraftingenjör går du en mycket ljus arbetsmarknad till mötes. Programmet ges på distans med praktiska inslag förlagda vid campus eller industriella anläggningar.

Energiingenjör

Energiingenjör

Behovet av mer effektiva energisystem är akut, både av ekonomiska och miljömässiga skäl. Utbildar du dig till energiingenjör kan du räkna med att bli hett eftertraktad hos tusentals arbetsgivare som behöver utveckla sina system. Programmet ges både på distans och på campus.

Maskiningenjör - produktutveckling

Maskiningenjör

Som maskiningenjör får du jobba med analys, problemlösning och framtidsteknik ur ett hållbart perspektiv. Under utbildningen får du lära dig att behärska en hel process, från idé till färdig produkt. Du kommer att läsa bland annat konstruktion, datorstödd simulering och produktutveckling.

utbildning, student

Sportteknologi - maskiningenjör inom innovativ produktutveckling

Efter utbildningen kan du jobba med allt från hållbar utveckling av outdoorprodukter till traditionell sportutrustning, eller som konstruktör och projektledare.