Genusvetenskap GR (A), Introduktion till Genusvetenskap A1, 15 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Genusvetenskap GR (A), Introduktion till Genusvetenskap A1, 15 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Vi som undervisar kursen heter Lovise Haj Brade och Anna Olovsdotter Lööv och vi ser fram emot att ta del av dina genusvetenskapliga reflektioner under hösten!

Då detta är en distanskurs ska du inte närvara nånstans under kursens gång utan vi börjar 2a september genom att du loggar in på vår kurssajt på Moodle. Där kommer du hitta uppgifter om när alla inlämningar ska vara inne och det är det som utgör kursens schema.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.


2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

På kursen varvas webföreläsningar med textseminarier och självstudier och du kommer få fördjupa dig i en mängd olika teman som på olika sätt relaterar till genus och makt. Mer info kommer finnas på kurshemsidan, men vi kan redan nu flagga för att de böcker som vi behandlar först på kursen är 'Rosa-den farliga färgen' av Fanny Ambjörnsson och 'Feminism' av Lena Gemzöe.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Vi ser mycket fram emot att träffa er online och diskutera feminism, makt och politik med er!

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetLovise Haj Brade
Kursansvarig