Historia GR (C), 30 hp

VÄLKOMMEN TILL MITTUNIVERSITETET

Hej!
Varmt välkommen till kursen Historia GR (C), 30 hp och som student vid Mittuniversitetet.

Efter en skön sommarvila väntar en intressant hösttermin med fördjupade historiestudier. Med nya krafter skall vi brottas med teoretiska och metodiska utmaningar och genomföra en lite större vetenskaplig uppsats. Det är således i höst som det roliga börjar! Jag ser fram emot kursstarten redan och hoppas att du också gör det.

  • Kursplan:
  • Kurskod: HI004G
  • Anmälningskod: M2561
  • Ort: Sundsvall
  • Studieform: Campus
  • Studiefart: 100%
  • Kursperiod: 2019-09-02 - 2020-01-19

Kursen startar 2 sept. kl 10.15 i sal L 212. Förmiddagen ägnas åt introduktion, passet på eftermiddagen bjuder på föreläsning. Du behöver inte läsa in någon kurslitteraturen till detta tillfälle. Jag ansvarar för undervisning och examination på Teori- och metodkursen liksom Uppsatskursen, medan Sven Olofsson undervisar på den tematiska fördjupningen.

Schema
Fyra veckor innan terminsstart når du ditt schema genom https://cloud.timeedit.net/miun/web/personal/ri1X50g70560YvQQ51Z8170Y0ZyQ001703Y67Q7.html. Observera att schemat uppdateras fram till terminsstarten och förändringar kan vid undantagsfall inträffa även efter terminsstart.
Du som studerar på distans utan fysiska träffar, hittar information om datum, tider och annat i lärplattformen Moodle.

Innan dina studier kan börja är det tre saker du måste göra
1. Skapa ett studentkonto (tidigast 30 dagar innan kursstart)
Läs mer om hur du skaffar ett studentkonto här

Du som läst vid Mittuniversitetet tidigare behöver inte skaffa ett nytt studentkonto utan använder samma inloggningsuppgifter som tidigare.
Har du glömt dina inloggningsuppgifter skapar du nya här.


2. Läs igenom aktuell kursplan
I kursplanen finns information om kurslitteratur och annat som styr genomförande för både lärare och studenter.

3. Registrera dig på dina kurser
Du ska själv registrera dig på de kurser du läser under terminen, detta gör du via https://www.miun.se/student/. Du kan registrera dig tidigast två arbetsdagar före kursstart.

Kursinformation

Uppsatskursen löper under hela terminen. Under första halvan parallellt med Teori och metod och under den senare delen med Tematiskfördjupning. Undervisningen är huvudsakligen uppbyggd med seminariet som modell. Om du skriver uppsats om Sundsvalls och dess inbyggares historia har du möjlighet att få uppsatsen publicerad i en antologi som vi planerar att ge ut 2021 lagom till stadens 400-årsjubileum. Fundera gärna över vad du skulle vilja inrikta dina studier mot redan innan kursen börjar. Schema och information för den tematiska kursen kommer senare.

Om du inte tänker gå utbildningen du är antagen eller reservplacerad till...
Vänligen gå in på www.antagning.se och lämna återbud. Det kan finnas sökande som står som reserv som vill ha din plats.

Studentinformation
Du hittar information om våra campus, registrering, bostad, checklista för nya studenter och tentamensrutiner med mera på vår hemsida www.miun.se/antagen

Studentkåren
Studentkåren drivs av och för studenter vid Mittuniversitetet. De arbetar för att din utbildning ska bli så bra som möjligt. På universitetet finns också ett flertal föreningar/utskott som ser till att du har kul under din studietid, bland annat ordnar de ett flertal aktiviteter som pubaftnar, sittningar och musikquizkvällar.
Studentkåren i Sundsvall
Studentkåren i Östersund

Biblioteket
När du studerar på Mittuniversitetet får du automatiskt ett biblioteks¬konto ungefär en timme efter att du aktiverat ditt studentportalskonto och godkänt lånereglerna. Du använder sedan ditt studentportalsinlogg för att låna och reservera böcker och för att komma åt bibliotekets resurser hemifrån. Vill du veta mer kan du gå in på: http://biblioteket.miun.se.

Om du har intyg på en varaktig funktionsnedsättning
Då har du möjlighet att få pedagogiskt stöd, se länk: www.miun.se/funktionsnedsattning

Lika villkor på Mittuniversitetet
Här finner du kontaktuppgifter till lika villkorsgruppen samt information om diskrimineringslagen och det arbete för lika villkor som bedrivs vid Mittuniversitetet: www.miun.se/student/lika-villkor. Varmt välkommen att höra av dig till oss!

Kontakta oss
Om du har frågor eller funderingar får du mer än gärna höra av dig till oss via kontakt@miun.se eller på telefon 010-142 80 00 kl. 08.00–16.00.

Än en gång välkommen till en spännande och intressant hösttermin och Mittuniversitetets C-kurs i historia.

Med vänlig hälsning
MittuniversitetetTomas Berglund
Kursansvarig